Undersøker om to terrormistekte var om bord Air France-flyet

Fransk etterretning i Brasil, ifølge fransk avis.

FANT HALERORET: Letemannskapene har de siste dagene hentet opp de omkomne passasjerene og vrakrestene fra sjøen. De svarte boksene, som kan inneholde svarene på hva som skjedde om bord i flyet før det styrtet, har foreløpig ikke blitt lokalisert.  Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
FANT HALERORET: Letemannskapene har de siste dagene hentet opp de omkomne passasjerene og vrakrestene fra sjøen. De svarte boksene, som kan inneholde svarene på hva som skjedde om bord i flyet før det styrtet, har foreløpig ikke blitt lokalisert. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En fransk avis hevder at landets etterretning jobber med å sjekke om to av passasjerene som befant seg om bord Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet, kan ha tilknytning til kjente terrornettverk.

De oppsiktsvekkende påstandene ble framsatt i går av avisen L'Express.

Her framgår det at den franske etterretning var på plass i Brasil like etter at flyet forsvant natt til mandag forrige uke.

På passasjerlisten til det havarerte flyet oppdaget agentene to navn, som skal være likelydende med personer oppført på Frankrikes trusselliste over radikale islamister, ifølge Sky News. 

En tilfeldighetEtterretningen jobber nå med å sjekke om de omkomne passasjerene er identiske med personene oppført på terrorlisten, blant annet ved å sjekke fødselsdatoen og familieforholdene til de to som befant seg om bord. L'Express' kilde i den franske regjeringen opplyser at koblingen til terrornettverket er høyst oppsiktsvekkende, men kan også være en makaber tilfeldighet.

Disse funnene tas likevel svært alvorlig av myndighetene, presiserer avisens kilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer