SPORLØST FORSVUNNET:MH370 forsvant fra radaren for et år siden. Ingen vet hva som skjedde med flyet. Foto: AFP PHOTO / J .K. Jagdev
SPORLØST FORSVUNNET:MH370 forsvant fra radaren for et år siden. Ingen vet hva som skjedde med flyet. Foto: AFP PHOTO / J .K. JagdevVis mer

Undersøker om våtserviett stammer fra savnet Malaysian-fly

Australske pensjonister gjorde oppsiktsvekkende funn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over et år har gått siden Malaysia Airlines Flight MH370 forsvant sporløst. Flyet hadde 239 personer om bord da det tok av fra Kuala Lumpur med kurs for Beijing.

Fant våtserviett Nå melder australske 9news.com.au at en våtserviett med flyselskapets logo snaue fire måneder seinere dukket opp på en strand i Vest-Australia.

Servietten, som ble funnet av pensjonistene Kingsley og Vicki Miller i kystbyen Cervantes, ble sendt til Australias hovedstad Canberra, for å bli testet.

Vicki sier at flyselskapets logo var godt synlig på posen.

- Kan flyte langt The Joint Agency Coordination Centre i Canberra, som jobber med å finne det savnede flyet, har ifølge 9 News nektet å kommentere hvor viktig funnet er. De vil heller ikke offentliggjøre bilder av våtservietten det pensjonerte ekteparet fant.

Derimot sier de at det vil være bortimot umulig å knytte serviettfunnet til det savnede flyet.

Ifølge eksperter kan en våtserviett ferdes langt i vann uten å bli skadet.

Tror det fløy langt Flyet forsvant fra radarskjermene kort etter at det tok av tidlig på natta 8. mars.

Etterforskerne tror det fløy tusener av kilometer over Indiahavet før det forsvant i bølgene.

Malaysiske myndigheter har formelt erklært alle som var om bord på Malaysia Airlines rute MH370 for døde. Det skjedde nesten elleve måneder etter at passasjerflyet forsvant.

Letingen fortsetter årsdagen for forsvinningen sa Malaysias statsminister Najib Razak at malaysiske myndigheter er fast bestemt på å fortsette den hittil resultatløse letingen etter flyet.

Også Australias statsminister Tony Abbott gjorde det klart at letingen vil fortsette så lenge det fins rimelige spor.

- Jeg vet at det vil være en nagende tvil hos milliarder av mennesker til vi kan finne flyet. Letingen kan ikke fortsette til evig tid, men så lenge det er rimelig spor, vil letingen fortsette, sa Abbott.