Etterforsker voldtektsforsøk i Oslo:

Undersøker om voldtektssiktet brukte T-banen for å finne kvinner

Mannen er tiltalt for seksuell handling uten samtykke i oktober. Torsdag ble han siktet for voldtekt og voldtektsforsøk. - Vi ser åpenbare likhetstrekk, sier politiet.

VEITVET: Her skal den siktede 22-åringen ha overfalt en kvinne onsdag kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
VEITVET: Her skal den siktede 22-åringen ha overfalt en kvinne onsdag kveld. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen som er siktet for å ha overfalt tre kvinner, utført voldtektsforsøk og voldtekt uten samleie natt til torsdag, er også tiltalt i en lignende sak. Det kommer fram i dokumenter Dagbladet har fått tilgang til.

Tiltalen stammer fra en episode tidlig i november i fjor, for seksuell handling uten samtykke. Saken skal gå for retten i Oslo i juni.

Meldingene om de tre hendelsene natt til torsdag, kom til politiet på under en time. Da skal mannen ha gjennomført overfallene mot kvinner på 15, 18 og 22 år på følgende tid og sted:

23.25: Økern T-banestasjon.

23.44: Statsråd Mathiesens vei på Linderud.

00.10: Veitvetveien.

Få timer seinere ble mannen pågrepet som følge av det politiet omtaler som svært gode vitnebeskrivelser og overvåkningsbilder. Det skal ikke være noen relasjon mellom de fornærmede og siktede.

- Åpenbare likhetstrekk

- Vi ser en lignende modus både nå og i den saken han er tiltalt for, selv om det nå er alvorligere forhold det er snakk om, sier leder ved seksjon for etterforskning av alvorlige seksuallovbrudd i Oslo, Ann Kristin Grosberghaugen, til Dagbladet.

Politiet etterforsker fremdeles de tre hendelsene for fullt. Det gjøres blant annet undersøkelser konkret opp imot T-banen som følge av at alle overfallene skjedde i tilknytning til T-banestopp.

- Alle de fornærmede kom fra T-banen, og vi undersøker sammenhengen med dette. Det er for tidlig å si om siktede har brukt T-banen bevisst på noen måte, sier Grosberghaugen.

Varetektsfengslet i fire uker

Mannen ble fredag ettermiddag varetekstfenglset i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Seksjonsleder Grosberghaugen sier til NTB at begrunnelsen for begjæringen er gjentakelsesfare. Hun ønsker foreløpig ikke å gi flere opplysninger om saken.

Hun fortalte til Dagbladet før mannen ble fremstilt for varetekt at det også vil bli pekt på alvorlighetsgraden av overfallene.

- Vi tar saken på største alvor og gjør hva vi kan for å hindre nye overfall, sier hun.

Siktedes forsvarer, advokat Ida de Vibe, har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser, men forteller til TV 2 fredag kveld at hennes klient erkjenner delvis skyld.

- Ettersom etterforskningen er i en innledende fase, samtykker han til varetektsfengsling i fire uker, sier hun til TV 2.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer