Undersøker påstander om at «den hvite enke» ble drept i Ukraina

Mistanke om russisk propaganda.

PÅSTÅTT DREPT: Et russisk nyhetsbyrå hevder at den britiske terrorettersøkte Samantha Lewthwait, kjent som «den hvite enke», ble drept i kamper i Øst-Ukraina. Foto: AP Photo/Interpol, File
PÅSTÅTT DREPT: Et russisk nyhetsbyrå hevder at den britiske terrorettersøkte Samantha Lewthwait, kjent som «den hvite enke», ble drept i kamper i Øst-Ukraina. Foto: AP Photo/Interpol, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Britiske Samantha Lewthwaite (30), som er mer kjent under tilnavnet «den hvite enke», skal ifølge ubekreftede rapporter fra det russiske nyhetsbyrået Regnum ha blitt drept av en skarpskytter øst i Ukraina for to uker siden. Firebarnsmora skal, ifølge nyhetsbyrået, ha deltatt i kamper sammen med ukrainske styrker mot separatiststyrker, skriver Daily Mirror.

Nå skal det være utlovet en dusør fra ukrainske spesialstyrker på én million dollar (om lag 6,8 millioner kroner) for den som klarer å ta skarpskytteren.

Verdens mest ettersøkte Myndighetene undersøker nå om de mildt sagt oppsiktsvekkende og lite sannsynlige påstandene stemmer.

- Vi er kjent med rapportene om at Samantha Lewthwait er blitt drept i Ukraina, sier en talsperson for det britiske utenriksdepartementet til ITV News.

Den ettersøkte britiske kvinnen fikk tilnavnet «den hvite enke» fordi hun var enka etter selvmordbomberen Germaine Lindsay som var en av fire menn som slo til mot undergrunnsbanen i London 7. juli 2005.

Lewthwaite er internasjonalt ettersøkt av Interpol og omtales som verdens mest ettersøkte kvinne. Hun er koblet til al-Qaida og al-Shabaab. Det er mistanke om hun kan ha hatt en sentral rolle i forbindelse med terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer