Undersøker trusselbrev

PST og politiet undersøker et trusselbrev som skal ha blitt sendt ut før ambulansekapringen på Torshov. Foreløpige funn tyder ikke på sammenheng.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 32 år gammel mann er siktet for drapsforsøk mens en kvinne (25) er siktet for befatning med våpen etter den væpnede kapringen av en ambulanse i Oslo tirsdag.

Mannen ha forsøkt å kjøre ned personer på fortauet under det politiet kaller en «gal manns ferd» gjennom byen.

I ambulansen ble det funnet ei hagle, en uzi og store mengder narkotika. Politiet sa tidligere i dag at de er kjent med opplysninger om at 32-åringen har ei fortid i høyreekstreme miljøer og som undersøkes.

- Verken siktede eller saken har noen knytninger til høyreekstremisme, sier forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen til Dagbladet.

Trusselbrev

PST bekrefter overfor Dagbladet at de og politiet undersøker et trusselbrev som skal ha blitt sendt ut til en rekke medier og andre aktører for å se om det kan settes i sammenheng.

Undersøkelsene skal så langt ikke vise noen sammenheng mellom brevet og hendelsen.

- Det er innholdet i dette trusselbrevet som gjør det naturlig å undersøke om det kan settes i sammenheng med dagens hendelse, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer