Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Undersøker vrakrester etter flytragedien i Russland

Russiske og polske spesialister skal finne årsaken til tragedien.

GRANSKER: I alt 96 personer omkom da et Tupolev-fly styrtet i Smolensk vest i Russland lørdag. Polens president Lech Kaczynski og en rekke andre polske ledere var blant de omkomne. Foto: REUTERS/SCANPIX
GRANSKER: I alt 96 personer omkom da et Tupolev-fly styrtet i Smolensk vest i Russland lørdag. Polens president Lech Kaczynski og en rekke andre polske ledere var blant de omkomne. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Russiske og polske spesialister har nå begynt å undersøke vrakrestene etter flystyrten hvor Polens president og en rekke andre polske ledere omkom lørdag.

Russiske og polske eksperter skal sammen analysere de «svarte boksene» fra ulykkesflyet, det vil si ferdskriveren og taleregistratoren.

- Taleregistratoren og ferdskriveren er brakt til et spesiallaboratorium hvor analysearbeidet er påbegynt med polske tjenestemenn til stede, sier en talsmann i det russiske transportdepartementet til nyhetsbyrået Interfax.

Eksperter har også begynt å undersøke vrakrestene etter det russiskbygde Tupolev Tu-154-flyet, skriver den russiske havarikommisjonen i en pressemelding.

Ifølge havarikommisjonen deltar 40 av Russlands fremste spesialister i granskingsarbeidet.

Polens president Lech Kaczynski og en rekke andre polske ledere omkom i flystyrten i Smolensk vest i Russland lørdag.(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!