Understellet til passasjerfly falt av over Shanghai

Etterlyser bedre sikkerhetsrutiner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare tilfeldigheter gjorde at ingen ble skadet, da flydelene til et passasjerfly av typen Boeing 777 falt over en forstad i Shanghai etter takeoff, melder The Guadian.

Metalldelen veier 60 kg og stupte i bakken like etter at Air France-flyet på vei til Paris fra Shanghai tok av forrige mandag, skriver luftfartsgiganten Boeing i en pressemelding.

- Vi har bedt flyselskapene om å løse et problem rundt luken til landingsunderstellet etter at underpanelet falt av fra et passasjerfly på vei til Paris. Vi jobber tett opp mot våre kunder, og har gitt veiledning for hvordan vedlikeholdet skal utføres, sa talsperson for Boeing, Chris Villiers, i går.

- Dette uhellet påvirker imidlertid ikke selskapets integritet eller flyenes sikkerhet.

Villiers understreket at metallplaten ikke var en del av landingsunderstellet, men en del av luken som lukker landingshjulene.

Det var en del av luken til landingshjulene som falt av, og problemet skal ha vært løse bolter som holder luken på plass. 

Over 1100 Boeing 777 fly er i tjeneste hos flyselskaper over hele verden.

EN METER BRED: Luken til landingshjulet til et passasjerfly på vei til Paris falt av under takeoff. Foto: Imaginechina / Splash News
EN METER BRED: Luken til landingshjulet til et passasjerfly på vei til Paris falt av under takeoff. Foto: Imaginechina / Splash News Vis mer