- Understreker hvor alvorlig saken er

Knapp kommentar fra Stortingets komiteleder om siktelsen av tidligere VimpelCom-sjef.

 FORRIGE GANG:  14. januar i ble den opprinnelige høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen holdt om Vimpelcom-saken i Stortinget.  Her hilser daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas på komitemedlem Erik Skutle (H). Bak:  Hans Fredrik Grøvan (KrF) og Helge Thorheim (Frp), foran t.h.:  komiteleder Martin Kolberg (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
FORRIGE GANG: 14. januar i ble den opprinnelige høringen i kontroll- og konstitusjonskomiteen holdt om Vimpelcom-saken i Stortinget. Her hilser daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas på komitemedlem Erik Skutle (H). Bak: Hans Fredrik Grøvan (KrF) og Helge Thorheim (Frp), foran t.h.: komiteleder Martin Kolberg (Ap). Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette understreker alvorlighetsgraden i saken.

Det er den korte kommentaren fra leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Martin Kolberg (Ap), til Økokrims siktelse av tidligere VimpelCom-sjef Jo Lunder.

Han vil ikke kommentere selve siktelsen eller politiets arbeid med VimpelCom-saken.

Det var i dag det ble kjent at Jo Lunder, som for få måneder siden ble utnevnt til konsernsjef i John Fredriksen-gruppen, ble pågrepet av politiet da han kom med fly fra London til Gardermoen i går kveld.

I avhør
I ettermiddag sitter Lunder i avhør hos Økokrim.

Kontrollkomiteen skal ha en ny høring om VimpelCom-saken fordi daværende Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas ikke kom med alle relevante opplysninger da han forklarte seg for komiteen i januar i år om korrupsjonsanklagene.

For kort tid siden kom den nye Telenor-sjefen Sigve Brekke og styreleder Svein Aaser til Telenors eierrepresentant, næringsminister Monica Mæland, med det som skal være nye opplysninger for henne om VimpelComs utbetalinger.

Den henvendelsen førte til at Svein Aaser umiddelbart måtte gå av som styreleder.

Før jul
Det er ennå ikke bestemt når kontroll- og konstitusjonskomiteen skal ha den nye høringen eller hvem som blir innkalt for å forklare seg om korrupsjonssaken, som også blir etterforsket av politiet i Nederland og USA.

I Nederland fordi VimpelCom har sitt hovedkontor der og i USA fordi selskapet, som er en av verdens fem-seks største teleoperatører, er børsnotert der.

- Komiteen skal sammen finne en dato og hvem som blir bedt om å møte. Jeg tar sikte på at høringen skal skje før jul, sier komiteleder Martin Kolberg til Dagbladet.

Han bekrefter at komiteen  vil vurdere å innkalle Jo Lunder.