Undertegning av TV 2-avtale

TV 2 vil trolig øke inntekten med 250 millioner kroner.

NY KONSESJON: Anniken Huitfeldt, og TV2 undertegner i dag ny avtale. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY KONSESJON: Anniken Huitfeldt, og TV2 undertegner i dag ny avtale. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Avtalen mellom kulturminister Anniken Huitfeldt  og administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2 Alf Hildrum undertegnes i Kulturdepartementet i ettermiddag, klokka 13.30 melder NTB. Detaljene i avtalen er ikke offisielt bekreftet, men ifølge Kampanje innebærer den at TV 2 får status som «formidlingspliktig kommersiell allmennkringkaster».

Ifølge nettsiden vil avtalen innebære at TV 2 forplikter seg til å være lokalisert i Bergen, tilby seerne norskspråklige programmer og egne nyhetssendinger. I retur skal TV 2 mottar merinntekter fra distributørene.

Dermed vil de trolig øker sin inntekt med så mye som 250 millioner kroner, skriver NA24.no.

Men ifølge Kampanjes beregninger vil trolig TV 2 øke inntektene enda mer:

Dersom anslagene over økte inntekter fra kabel-TV-distributørene stemmer, vil verdiene av TV 2-aksjene kunne stige med over 1 milliard kroner, viser Kampanjes beregninger.


Kulturdepartementet og TV 2 har forhandlet om avtalen i nesten ett år. - Økt pris Tidligere denne uken ble det kjent at A-pressen kan være på vei ut som deleier i TV 2. En av de sannsynlige kjøperne kan være A-pressens storeier Telenor.

Ifølge Kampanje kan TV 2s aksjer forvente å stige til værs ettersom den nye avtalen er på plass. Det kan medføre en økt pris for de eventuelle nye kjøperne, Bonnier og Telenor, og i tillegg kan avtalen bli kostbar for tv-distributøren Telenor.

- Én betingelse Da den nye konsesjonen ble utlyst i slutten av mars, ble kravene dengang betegnet som harde, skrev NA24.no.

Konsesjonæren må betale en engangsavgift på 150 millioner i tillegg til årlige avgifter på mellom 7,5 og 20 prosent av reklameinntektene

Det ble klart i april i år at TV 2 ville søke på konsesjonen, satte TV2, ifølge Kampanje, èn betingelse da de søkte på konsesjonen om å fortsette som allmennkringkaster:

Kringkastingsforskriften må endres, slik at kanalen får betaling på «markedsmessige vilkår» fra kabel-tv-distributørene.

- Vi har hatt en rekke møter, men det er kompliserte forhandlinger og det er krevende forhandlinger så vi tar den tiden vi trenger, sa kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til Kampanje da det ble klart at kanalen søkte på konsesjonen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

NY AVTALE: TV2-sjefen har grunn til å smile i dag. Etter nesten ett år med forhandlinger har TV2 og Kulturdepartementet i dag blitt enige om en ny konsesjon.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY AVTALE: TV2-sjefen har grunn til å smile i dag. Etter nesten ett år med forhandlinger har TV2 og Kulturdepartementet i dag blitt enige om en ny konsesjon.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer