Undervannsdrama utenfor Sør-Korea

DONGHAE (NTB-AFP-Reuters): Dramaet som utspant seg på havbunnen utenfor kysten av Sør-Korea må ha vært ubeskrivelig. Etter at den nordkoreanske ubåten ble fanget i et fiskegarn, fulgte mannskapet ordren om å begå kollektivt selvmord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da den nordkoreanske miniubåten i dag ble hevet, fant redningsmannskapene ni døde om bord. Fire av dem hadde kulehull i hodet, fem hadde trolig gjort motstand og var gjennomhullet av kuler.

- Det kan virke som om det oppsto uenighet da de diskuterte hva de skulle gjøre. Den første gruppen på fire drepte trolig først den andre gruppen på fem, før de begikk selvmord ved å skyte seg selv i hodet, het det i en kunngjøring fra det sørkoreanske forsvarsdepartementet i dag.

Kommando-soldater

Den 25 meter lange ubåten ble tauet til havn ved en marinebase ved byen Donghae i går, etter at den to dager før hadde viklet seg inn i fiskegarn utenfor den sørkoreanske kysten mandag. Ubåten sank da en kabel røk under tauingen, og hovedluken ble først åpnet i dag.

Sørkoreanske kommandosoldater, som fryktet at de ville bli angrepet om de entret ubåten, lyktes først med å snike inn minatyr-kamera. Først etter å ha konstatert at mannskapet var døde, gikk de inn.

Skulle infiltrere

Sammen med de døde ble det funnet to AK-47 automatgevær, en rakettkaster, to maskingevær, to tsjekkiske pistoler og to håndgranater, samt amerikanskprodusert dykkerutstyr .

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer