TRAGEDIE: I gymnastikkhallen på øya Jindo venter foreldre og pårørende på svar. I dag fikk tragedien nok et dødsoffer, da den 52 år gamle undervisningsinspektøren som hadde ansvaret for de 325 elevene på turen, ble funnet død utenfor gymnastikksalen etter å ha begått selvmord.Foto: AFP PHOTO / ED JONES / NTB Scanpix
TRAGEDIE: I gymnastikkhallen på øya Jindo venter foreldre og pårørende på svar. I dag fikk tragedien nok et dødsoffer, da den 52 år gamle undervisningsinspektøren som hadde ansvaret for de 325 elevene på turen, ble funnet død utenfor gymnastikksalen etter å ha begått selvmord.Foto: AFP PHOTO / ED JONES / NTB ScanpixVis mer

Undervisningsinspektør har begått selvmord etter ferjekatastrofen

Og nå er det utstedt arrestordre på kapteinen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Undervisningsinspektøren som hadde ansvaret for flere hundre elever om bord ulykkesferja i Sør-Korea skal ha begått selvmord, melder nyhetsbyrået Yonhap.

52-åringen, som selv overlevde katastrofen, var undervisningsinspektør ved Danwon videregående skole utenfor Seoul. Han ble funnet død utenfor en gymnastikkhall på øya Jindo der foreldre og pårørende til savnede skoleeelever har samlet seg for å følge letearbeidet.

Trolig skyldfølelse Politiet opplyser i ettermiddag at de har funnet et brev i mannens lommebok. Der stod det:

«Å overleve selv er for smertefullt når 200 er savnet. Jeg tar det fulle ansvar. Jeg presset på for skoleturen. I livet etter livet vil jeg igjen være lærer for mine studenter som ikke er blitt funnet»

Ferja «Sewol», som var på vei fra Incheon til ferieøya Jeju, hadde 325 elever fra skolen om bord. 11 av dem er til nå bekreftet døde, mens 239 fremdeles er savnet.

Vil arrestere kapteinen Samtidig går det nå ut melding fra Yonhap om at det er utstedt arrestordre på kapteinen om bord, samt to andre besetningsmedlemmer. Det er uklart konkret hva som ligger bak denne dramatiske utviklingen.  kaptein Lee Joon-suk (60), skal ha vært blant de første som forlot skuta da ulykken var et faktum. Tilbake ventet både passasjerer og besetningsmedlemmer på ordre. Bare en av ferjas 46 livbåter ble satt på vannet, melde den sørkoreanske nyhetskanalen YTN i går. Bilder og videobilder av den kantrede passasjerferja viser hvordan plastcontainerne med redningsflåter ikke er utløst i det skipet går ned.

Samtidig forteller stadig flere av de overlevende hvordan de ble bedt om å holde seg i ro inne i ferja, etter at det begynte å ta inn vann. Det skal ikke ha gått ut noen beskjed om å evakuere eller komme seg ut på dekk før det var fo sent.

Vanskelige forhold I dag morges var ferja i ferd med å synke helt ned i sjøen. 25 personer er bekreftet omkommet, men hele 271 personer er fortsatt savnet.

SUNKET: Ferja har nå sunket helt under vann. Bøyene viser hvor. En enorm kran er kommet til området for å bistå bergingsarbeidet. Men håpet for å finne overlevende er så godt som ute, melder myndighetene. Foto: AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / NTB Scanpix
SUNKET: Ferja har nå sunket helt under vann. Bøyene viser hvor. En enorm kran er kommet til området for å bistå bergingsarbeidet. Men håpet for å finne overlevende er så godt som ute, melder myndighetene. Foto: AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / NTB Scanpix Vis mer

Samtidig meldte sørkoreanske medier at dykkere hadde tatt seg inn i vraket, men dette tilbakevises kort tid seinere av kystvakten, melder NTB.

Sørkoreansk kystvakt opplyser at mer enn 500 dykkere har vært involvert i letearbeidet ved skipsvraket. Sterk strøm og dårlig sikt i vannet har gjort arbeidet vanskelig, og håpet om å finne overlevende er ute ifølge letearbeiderne.