- Undrenes tid er ikke forbi

Aktor Morten Eriksen i saken mot Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Underet Eriksen venter på er en forklaring på hvordan Kristoffersen kom i besittelse av drøyt 56 millioner kroner som er gitt som gaver til trusten Ellaporat Fund med tanke på kjøp av blant annet boligen Kristoffersen disponerer på Snarøya utenfor Oslo.

- Hvordan kom du i besittelse av 56,7 millioner kroner uten at det framgår av dine selvangivelser, spurte Eriksen Kristoffersen i retten.

I sitt svar viste Kristoffersen til regnskapene og ligningen for sitt eget investeringsselskap, Kris Invest. Økokrim har beslaglagt regnskapene til Kris Invest, og der vil de finne svarene, påpekte både Kristoffersen og hans forsvarer, advokat Anders Brosveet, i retten.

- Legg fram hovedboka (for regnskapet, red.anm.) for Kris Invest, så skal vi kunne svare på spørsmålene fra aktoratet, sa Brosveet.

Løkskrelling

Eriksen viste til flere rettsmøter i forbindelse med varetektsfengsling av Kristoffersen der dette spørsmålet er tatt opp uten at påtalemyndigheten mener de har fått svar.

- Å spørre deg Kristoffersen er som å skrelle en løk der man fjerner lag på lag uten å finne noe, lød det fra Eriksen, et av hans mange hjertesukk i retten i denne saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer