Undulaten Tasse dro på tur med hurtigruta

Da matmor og matfar dro til Syden ble undulaten Tasse plassert hos svigermor. Men da en katt hoppet inn gjennom vinduet fikk Tasse nok og tok sin egen ferie - en rundtur med hurtigruta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Undulaten Tasse er ikke som alle andre undulater - han er en av få som har reist opp og ned langs hele norgeskysten, skriver Bergensavisen.

Det hele begynte med at vi reiste til Spania, og at moren til Liv skulle passe Tasse, forklarer matfar Terje Olsen. Da den fuglepassende svigermoren luftet huset fikk hun uventet kattebesøk. Katten rev ned teppet som lå over buret til Tasse. Undulaten ble redd, samlet luft under vingene, og stakk ut av det åpne vinduet.

Ville dra hjem

- Liv ville reise hjem med første fly. Hun holdt på å miste håpet, men jeg er den fødte optimist, sier matfar Terje.

De bekymrede undulateierne ringte både til radiostasjoner og aviser med sin etterlysning.

Etter fem døgn kom gladmeldingen: En nordlending, ansatt på hurtigruteskipet «Narvik», hadde funnet Tasse i et av vinduene på skipssiden og tatt vare på den. Men siden «Narvik» nettopp hadde forlatt Bergen og var på tur nordover gikk det imidlertid flere dager før eierne kunne være sikre på om det var deres fugl.

Gjenforening

- Da vi kom inn på lugaren til mannen som hadde passet Tasse, ropte Terje navnet hans. Han kom flyvende rett til meg, og jeg måtte gnikke ham på nesen, det liker han så godt, sier Liv.

- Nå snakker han nordlending, det er helt tydelig, sier Terje.

Tasse fikk også en souvenir fra turen - mannskapet på hurtigruta utstyrte fuglen med et bevis på at den har krysset polarsirkelen.

(NTB)