STRÅLENDE FORNØYD: Nathan Asfaw er glad for at Oslo tingrett har avgjort at han skal få bli i Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
STRÅLENDE FORNØYD: Nathan Asfaw er glad for at Oslo tingrett har avgjort at han skal få bli i Norge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

UNE anker ikke Nathan-dommen

Dermed får 7-åringen bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utlendingsnemnda (UNE) anker ikke dommen i Nathan Eshete-saken. Sjuåringen og hans familie får dermed bli i Norge, melder TV 2.

I går erklærte Oslo tingrett vedtaket til Utlendingsnemnda (UNE) fra april 2011 ugyldig. UNE er uenig i dommen, men anker likevel ikke. Det er hensyn til barnet som gjør at saken ikke blir anket, ifølge TV 2.

Jurister i UNE gikk onsdag gjennom Nathan-dommen sammen med Regjeringsadvokaten.

Får bli Oslo tingrett slo tirsdag fast at nemnda begikk to feil da avslaget om beskyttelse og oppholdstillatelse på humanitært grunnlag ble opprettholdt for sju år gamle Nathans kjernefamilie:

Den ene gjelder forvaltningens saksbehandling, den andre UNEs begrunnelse for det endelige avslaget på asylsøknaden.

Beslutningen er begrunnet på en måte som ikke lar seg etterprøve eller kontrollere av domstolen. Derfor er vedtaket ugyldig, ifølge retten.

Nytt avslag utenkelig Familiens advokat, Arild Humlen, sier til NTB at han ikke har fått noen beskjed om ankespørsmålet.

- Vi har fått tilbakemelding om rykter både i den ene og den andre retningen, men ingen konkret bekreftelse, sier han.

Selv om saken må opp til ny behandling i Utlendingsnemnda etter rettskraftig dom, ser Humlen det som utenkelig at de vil gi et nytt avslag.

- Det vil i så fall mildt sagt være oppsiktsvekkende. Hvis de ikke anker, godtar de jo premissene i dommen, sier han til NTB.

- God avgjørelse Nestleder i Venstre Terje Breivik mener UNE har fattet en klok og god beslutning om å ikke anke dommen
 
- UNE utviser klokskap og godt politisk skjønn når de avstår fra å anke. Dette kan ikke bety annet enn at bergenseren Nathan får bli, sier nestleder Terje Breivik.
 
- Nå må vi få på plass et regelverk for asylbarn som i langt større grad ivaretar barnets beste kontra  innvandringsregulerende hensyn. Da kan vi unngå slike saker som Nathans i fremtiden, sier Breivik