UNE fornøyd med Neda-dommen

- Foreldrene løy i flere år.

FÅR IKKE KOMME TILBAKE: Det var riktig å utvise Neda Ibrahim (13) og familien hennes, mener Utlendingsnemnda (UNE). Foto: Privat
FÅR IKKE KOMME TILBAKE: Det var riktig å utvise Neda Ibrahim (13) og familien hennes, mener Utlendingsnemnda (UNE). Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var riktig å utvise Neda Ibrahim (13) og familien hennes, mener Utlendingsnemnda (UNE).

- Vi konstaterer at dommen støtter UNEs syn på alle punkter. Advokat Humlen hadde en lang rekke innvendinger mot vår siste beslutning, men har ikke fått retten med seg på noen av dem, sier kommunikasjonssjef Bjørn Lyster i UNE til NTB.

- Det ble påstått at UNE hadde gjort seg skyldig i saksbehandlingsfeil, men dommen slår tvert imot fast at UNE har behandlet saken på riktig måte, sier han.

I dommen fra Oslo tingrett slås det fast at barnets beste ble forsvarlig vurdert av UNE. Nemnda mente hensynet til barnets beste isolert sett talte for at de fikk tillatelse til å bo i Norge, men at andre hensyn måtte veie tyngre.

- Vi la da større vekt på at foreldrene i en årrekke løy om hvem de var og hvor de kom fra. En slik avveining har UNE rett og plikt til å gjøre, sier Lyster.

(NTB)