UNE har fått 230 søknader om asylbarn-amnesti

Engangløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utlendingsnemnda (UNE) har de siste månedene mottatt 230 søknader om omgjøring av utvisningsvedtak etter at regjeringen innførte en engangsløsning for asylbarn fra 1. juli.

- Vi mottar fortsatt nye omgjøringsanmodninger hvor det henvises til ordningen, sier avdelingsdirektør Marianne Jakobsen i UNE til VG.

Ordningen innebærer at asylbarn som har vært mer enn tre år i landet, skal få opphold i Norge hvis de oppfyller visse krav. Disse kravene går blant annet ut på at de kommer fra et land som Norge har returavtale med og at denne returavtalen trådde i kraft etter at asylsøknaden ble levert. De må også ha samarbeidet om å avklare sin identitet.

Blant dem som har søkt, er tolv år gamle Yalda som bor i Tromsø. Hennes sak har fått stor oppmerksomhet i mediene. Hun kom til Norge allerede i 2005. Ifølge familiens advokat Arild Humlen har de fått beskjed om at søknaden vil bli avgjort i løpet av denne uken.

Om to uker skal familien møte i lagmannsretten etter at UNE anket en avgjørelse fra tingretten som ga familien medhold i at avslaget om opphold var ugyldig. Humlen håper at hvis UNE gir et positivt svar på amnestisøknaden, vil familien slippe å møte i retten nok en gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer