UNE har stanset returen i elleve Storskog-saker

Men Abdullah var sendt ut av landet før vedtaket ble omgjort.

KASTET UT: Abdullah ble busset ut av Norge tirsdag kveld, og har fått beskjed av russiske myndigheter at han må ut av landet innen midnatt torsdag. FOTO: Privat
KASTET UT: Abdullah ble busset ut av Norge tirsdag kveld, og har fått beskjed av russiske myndigheter at han må ut av landet innen midnatt torsdag. FOTO: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt 250 av de 5.500 asylsøkerne som kom til Norge over Storskog i fjor, er allerede kastet ut. Nå viser det seg at ikke alle utvisningene fra UDI har gått riktig for seg.

I dag bestemte Utlendingsnemnda (UNE) at det var feil av UDI å utvise jemenitten Abdullah fra Norge til Russland uten å behandle asylsøknaden hans først, slik VG har omtalt.

Vedtaket fra UNE kom i grevens tid: Om bare noen få dager ville han ha blitt satt på flyet til Jemen, et land Norge betegner som utrygt.

LES OGSÅ: Abdullah ble sendt tilbake til Russland - nå risikerer han å bli tvangsreturnert til Jemen Fare for overgrep Begrunnelsen fra UNE er at Russland ikke anses som et trygt returland for jemenitten.

- Han kom over Storskog, fikk ikke realitetsbehandlet sin søknad, og ble uttransportert til Russland, hvor han ifølge ham selv er utvist, og står i fare for å bli sendt tilbake til Jemen lørdag. Nå har vi omgjort UDIs vedtak, og bestemt at denne saken skal behandles i Norge likevel. Vi mener at det her er konkrete holdepunkter for at han risikerer å bli sendt til Jemen, hvor han da risikerer alvorlige overgrep,  sier nemndleder Espen Slettmyr i UNE.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer