- UNE må forstå at deres tidligere praksis ikke skal være førende. De var for strenge

KrFs Geir Toskedal reagerer på UNEs avgjørelse når det gjelder to afghanske familier.

FRYKTER ULIK BEHANDLING:  I forbindelse med asylbarnforhandlingene i Stortinget før sommeren, spurte Kristelig Folkepartis Geir Toskedal om like saker kan bli ulikt behandlet i de rundt 30 asylbarn-familiene som nå blir behandlet av UNE. - Svaret jeg fikk var ja, sier Toskedal. Foto: KrF
FRYKTER ULIK BEHANDLING: I forbindelse med asylbarnforhandlingene i Stortinget før sommeren, spurte Kristelig Folkepartis Geir Toskedal om like saker kan bli ulikt behandlet i de rundt 30 asylbarn-familiene som nå blir behandlet av UNE. - Svaret jeg fikk var ja, sier Toskedal. Foto: KrF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nøyaktig én uke skiller to afghanske familier når det gjelder hvor lenge de har bodd i Norge før de ble tvangsutsendt i fjor. Den ene familien bodde i Norge i fire år, fem måneder og 19 dager før de ble deportert, mens den andre familien hadde fire år, fem måneder og 12 dager.

Sju dagers botid i Norge skiller de to familiene. Nå har to ulike nemder i Utlendingsnemnda (UNE) bestemt at familien med en ukes lengre botid i Norge får komme tilbake til Norge, mens den andre familien må være i Afghanistan. Mot sin vilje.

- Kan få ulik behandling - Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker, men jeg forutsetter at UNE følger de nye politiske signalene. Et av dem er at fire og et halvt års botid i Norge ikke er et absolutt krav. Samtidig er dette bare et av mange parametre, sier Geir Toskedal i KrF til Dagbladet.

KrF-politikeren kommenterer likefullt saken der de to afghanske familiene med en ukes forskjell i botid i Norge har fått helt ulik behandling.

- Dette ser jo litt underlig ut. I forbindelse med asylbarn-forhandlingene spurte jeg om vi kan ende opp med at ganske like saker kan bli ulikt behandlet. Svaret jeg fikk var ja. UNE er ikke en rettsinstans, men noen titalls ulike juridiske nemnder. Det kan være noe av forklaringen her, sier Toskedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.