UNE-sjef refser Thommessen

Sjeggestad er lei av kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjefen for Utlendingsnemnda (UNE) er så lei av Olaf Thommessens stadige kritikk av asylpolitikken at han har sendt et krast klagebrev til Venstre.

Thommessen har flere ganger de siste ukene uttalt seg kritisk til UNEs behandling av klagesakene til afghanerne som nå sendes tilbake til hjemlandet. Venstre-toppen mener det ikke er noen grunn til å ha tillit til UNEs vurderinger og fremstiller saksbehandlingen for umenneskelig, skriver Aftenposten.

UNE-leder Terje Sjeggestad kaller Thommessens uttalelser for en torpedering av asylpolitikken som Venstre har velsignet på Stortinget, og har derfor skrevet brev til Venstre-leder Lars Sponheim

Sjeggestad betegner kritikken som hårreisende og frustrerende for de mange som utfører sin jobb i Utlendingsnemnda.

- Vi vil ha beskjed dersom våre vedtak bryter med de regler politikerne har gitt oss. Men Thommessen grunngir ikke sin kritikk. Dette er egnet til å svekke tilliten til Utlendingsnemnda, sier Sjeggestad til avisen.

Grunnen til at han nå ber om en avklaring fra Venstre-leder Lars Sponheim, er at deler av kritikken ble fremsatt i tilknytning til Venstres pressekonferanse rett før sommerferien.

Som om ikke UNE-brevet er nok, var Sponheim og Thommessen allerede før partiets landsmøtet i vår i åpen strid med hverandre.

(NTB)

«TORPEDERING»: Terje Sjeggestad (t.v.) kaller Thommessens uttalelser for en torpedering av asylpolitikken Foto: ODDMUND LUNDE/HANS A. VEDLOG
«TORPEDERING»: Terje Sjeggestad (t.v.) kaller Thommessens uttalelser for en torpedering av asylpolitikken Foto: ODDMUND LUNDE/HANS A. VEDLOG Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer