Ung drapsmann stilles for retten

SKIEN (Dagbladet): Han var bare 15 år da han stakk ned og drepte en 17-årig bekjent på en fest i Langesund. Nå står han tiltalt for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten er blant Norges yngste drapstiltalte noen gang. Forhandlingene som åpner i Skien byrett mandag, avgjør om guttens unge alder skal gi ham en ny sjanse til å rette opp sitt liv etter den fatale hendelsen lørdag kveld den 28. februar. Da var et 20 tall ungdommer til stede på en privatfest. Husets eiere, foreldrene til en av festdeltakerne, var ikke hjemme.

Flere av festdeltakerne ble vantro stående som vitner til at deres 17-årige venn blødde ihjel av knivstikkene, like for øynene på dem.

Offeret, den 17-årige Espen André Flønes, var en bekjent av den tiltalte. Avdøde var bosatt i Porsgrunn. Hva som tilskyndet ugjeringen, er uvisst, men vitner skal ha forklart at sjalusi kan ha spilt en medvirkende rolle.

Tiltalte vil imidlertid ikke erkjenne seg skydlig i forsettlig drap. Guttens forsvarer, advokat Heidi Ysen, vil prosedere på at den fatale hendelsen var utslag av et uhell, som resulterte i det man juridisk vil betegne som legemsbeskadigelse med døden til følge.