Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung fridykker funnet død på Lindås i Hordaland

Bekreftet død av lege på stedet.

OMKOMMET: Etter en stor leteaksjon ble den savnede fridykkeren funnet død i sjøen utenfor Lindås i Hordaland.
Foto: Birthe Steen Hansen / BA / NTB scanpix
OMKOMMET: Etter en stor leteaksjon ble den savnede fridykkeren funnet død i sjøen utenfor Lindås i Hordaland. Foto: Birthe Steen Hansen / BA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ung fridykker ble like etter klokka 11.30 søndag meldt savnet av sin far. Dykkeren befant seg på Lindås, Hordaland.

Klokka 13.23 melder Hovedredningssentralen Sør-Norge at den savnede personen er funnet av dykkere på stedet. Den unge dykkerens liv sto ikke til å redde.

- Han ble bekreftet død av legen på stedet. Vi vet ikke hva som har skjedd. Politiet etterforsker saken videre, sier Andre Bull, redningsleder hos Hovedredningssentralen Sør-Norge, til Dagbladet.

Han sier videre:

- Når man fridykker, kan man ha en line koblet til seg, eller ikke. Det er her usikkert om personen dykket med eller uten line.

Stor redningsaksjon

Det ble søndag gjennomført en stor redningsaksjon etter at dykkeren ble meldt savnet. Både båter og helikoptre ble satt inn for å finne savnede.

HRS ble varselet om situasjonen 11.38. Det var da stille i området og gode søkeforhold.

- Vi er på stedet sammen med de andre nødetatene. På stedet er det redningshelikopter, luftambulanse, redningsskøyte samt en del frivillige som er ute og søker med private båter, sa Arve Samsonsen, operasjonsleder i Vest politidistrikt.

Hele Norges coronakart