Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung gutt knivstakk taxi-sjåfør

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): Etter å ha knivstukket en taxisjåfør fire- fem ganger i hodet og nakken, stakk unggutten av i drosja. Sjåføren ble forlatt blødende utenfor Gressbanen i Tønsberg. I natt var gjerningsmannen, som er mellom 12 og 16 år, fremdeles på frifot. Sjåføren er utenfor livsfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt jaktet et titalls bevæpnede politifolk på den unge gutten som sto bak det brutale drosjeranet.

- Vi vet ikke nøyaktig alderen til gjerningsmannen. Han er rundt 16 år, men kan være yngre, sier politiadjutant Ole Bjørn Sakrisvold ved Tønsberg politidistrikt.

Den 40 år gamle drosjesjåføren ble i går kveld operert på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg. Ifølge sykehuset er sjåføren utenfor livsfare. Han er stukket fire- fem ganger i bakhodet, nakken og på kinnet, og hadde mistet en god del blod.

Uklart motiv

Politiet lette i natt etter en gutt i 12- 16-årsalderen av norsk opprinnelse. Han hadde mørkt hår, var iført grønn anorakk med mørk hette og mørke bukser.
Drosja fra Tønsberg Taxi hentet gutten ved Statoil-stasjonen i Stokke seint i går ettermiddag. Turen endte på en parkeringsplass utenfor Gressbanen i Tønsberg.

Der ble drosjesjåføren knivstukket. Det skjedde før klokka 19.00 i går. Politiet vet ennå ikke hva som var foranledningen til knivstikkingen.

Stoppet bilist

Sjåføren hadde ikke utløst alarmen på bilen. Det er uvisst om han er blitt fraranet penger han hadde på seg.

Drosjesjåføren klarte å komme seg ut av bilen etter at han flere ganger var knivstukket. Gjerningsmannen stakk deretter av i drosja. Mens blodet silte fra knivstikkene, kom drosjesjåføren seg ut i veien og klarte å stoppe en forbipasserende bilist.

Bilisten kjørte drosjesjåføren i all hast til Vestfold sentralsykehus, ikke langt unna Gressbanen. Der ble sjåføren umiddelbart tatt til behandling.

Det var sykehuset som varslet politiet om den grove voldsepisoden. Tønsbergpolitiet slo storalarm og kalte inn ekstramannskaper.

Fant kniven

Etter kort tid lokaliserte politiet den stjålne drosja utenfor Erlandsens gate 12, ganske sentralt i Tønsberg. Kniven den unge gjerningsmannen hadde brukt, ble funnet like ved bilen.
Hundepatruljen som gransket funnstedet fulgte sporene til drosjeraneren et lite stykke, men mistet så sporet.

Politiet visste i natt ikke hvor gjerningsmannen hadde tatt veien. Det var ikke kommet melding til politiet om at biler i området var stjålet.

Eieren av drosja, Bjørn Olaf Revå, fikk snakke med sjåføren på Vestfold sentralsykehus i går.

- Jeg er overlykkelig over at dette skjedde i nærheten av folk. Hadde det skjedd på bygda, langt fra folk, kunne sjåføren fort blødd i hjel, sier Revå, som var rystet etter hendelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling