Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung gutt sporløst borte

HOVDEN (Dagbladet): Politiet har slått full alarm etter at enda en ung mann er forsvunnet fra et vintersportssted. Natt til i går ble en 21-åring fra Vegårshei sporløst borte etter å ha vært på diskotek på Hovden i Setesdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, det er klart at de andre forsvinningene ligger i bakhodet. Men vi vet veldig lite. Han er sporløst borte. Det er alt vi vet, sa lensmann Sigurd Langeid til Dagbladet seint i går kveld.

Det var mellom klokka 02.00 og 03.00 natt til i går at 21-åringen forsvant. Ingen vitner har sett ham, trass i at Hovden sentrum vanligvis er godt trafikkert på nettene i helgene.

Mannen var tynnkledd og iført bare grønn genser og dongeribukser.

Langs riksveien?

En polititeori er at mannen har gått tilbake mot hytta han bodde i langs riksveien via Hovden sentrum. Dette er en liten omvei, men det er velkjent at mange tar en tur innom det vanligvis livlige sentrum på hjemveien.

21-åringen forlot diskoteket på Hovden Høyfjellsenter, det såkalte sportellet, uten jakke. Ifølge lensmann Langeid hadde mannen mistet garderobelappen. I jakka fant politiet også mannens mobiltelefon.

- Vi har fått opplysninger om at det har vært noe klammeri mellom personer som var til stede på diskoteket. Men vi har ikke greid å få bekreftet om det var den savnede eller andre som var innblandet, sier lensmannen.

Beruset

- Vi vet at den savnede hadde drukket, men vi har ikke greid å få noen klarhet i graden av beruselse, sier Sigurd Langeid.

Den forsvunne var sammen med venner fra militæret på ei hytte på Hovden. Mimrefesten tok en brå og uviss vending da 21-åringen ikke dukket opp.

Kameratene til den savnede ble igjen på diskoteket da kameraten gikk. De forlot stedet litt seinere og gikk tilbake til hytta uten at de så noe til kameraten.

Da 21-åringen ikke dukket opp, gikk de tilbake til diskoteket for å lete etter ham. Da de ikke fant ham, gikk de ut fra at han hadde truffet folk og blitt med på nachspiel på en av de svært mange hyttene i området. Det er på det reine at det ble festet høylytt i flere hytter i tidsrommet da mannen forsvant.

Klokka 13.00 i går ble han meldt savnet.

Kameratene har bedt innstendig om å få være i fred. Ingen av dem ønsker å eksponere seg i media.

Elektroniske spor

Med forsvinningene fra vintersportsstedene i Oppdal og Hemsedal i minnet tok politiet ingen sjanser på at viktige bevis skulle forsvinne dersom 21-åringen har vært utsatt for en kriminell handling.

Det er flere åpenbare likhetstrekk mellom forsvinningene. Det dreier seg om unge menn som har forsvunnet sporløst mens de har vært på vei hjem etter en utekveld på et alpinsted.

Seint i går kveld ble det etablert stab ved Agder politidistrikt i Kristiansand. Det innebærer at etterforskningen styres av ledelsen ved kammeret.

- Vi har lagt stor vekt på det såkalte etterretningsarbeidet, opplyser lensmann Sigurd Langeid, som ledet etterforskningen de første timene etter at savnetmeldingen kom inn.

Det betyr at politiet har innhentet både vitneopplysninger og sikret seg de såkalte tause vitnene fra både overvåkingskameraer ved minibanken og bensinstasjonen på Hovden. Også gjestelistene ved overnattingsstedene blir innhentet. Det samme gjelder elektroniske spor fra betalingsterminaler og mobiltelefon.

Seinere kan det bli aktuelt å kartlegge hvilke personer som oppholdt seg på Hovden i tida før og etter 21-åringen sist ble sett.

Bekymret

Lensmann Langeid ga i går kveld uttrykk for bekymring for hva som kan ha skjedd med mannen. Etter nærmere ett døgns fravær burde han ha meldt seg for kameratene dersom alt sto vel til med ham.

- Vi vet imidlertid ikke hvor kjent han er på Hovden, sier han.

I går ettermiddag og kveld ble nærområdene langs ruta fra diskoteket til hytta finkjemmet av to politihunder og et titall mannskaper fra Kristiansand Røde Kors som er stasjonert på Hovden i helga.

Ytterligere to hunder var ventet til stedet i løpet av natta. Heimevernet er forhåndsvarslet og vil bli satt inn i letingen dersom mannen ikke blir funnet.

MANNGARD: Et titall mannskaper fra Kristiansand Røde Kors deltok i letingen i hyttegrenda på Hovden. De sjekket spesielt nøye alle mørklagte hytter, i tilfelle Olav Lia har tatt seg inn i ei fremmed hytte.
Hele Norges coronakart