Ung jente (11) omkom etter at hun ble påkjørt av lastebil

- Var på vei til skolen.

OMKOM: Politiet jobber nå på stedet og veien er stengt. Foto: Peder Gjersøe
OMKOM: Politiet jobber nå på stedet og veien er stengt. Foto: Peder Gjersøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NØTTERØY (Dagbladet): Ei ung jente er bekreftet omkommet i en ulykke ved Brattåsveien på Nøtterøy.

- Det er ei jente i skolealder som er påkjørt av en lastebil, og som har omkommet, sier Anne Meyer, operasjonsleder i Vestfold-politiet, til Dagbladet.

- Vet dere noe om foranledningen?

- Ikke foreløpig. Ulykkesgruppa er på stedet, og saken vil bli etterforsket.

Jenta var 11 år, opplyser politiet i Vestfold 11.24. Føreren var i 30-åra.

Trolig på vei til skolen

Tønsbergs Blad skriver at jenta trolig var på vei til skolen da hun ifølge politiet ble rygget på av en lastebil.

Lastebilføreren har kjørt inn på sykkelstien og rygget for å tømme et lass med jord på en lagringsplass ved siden av sykkelstien.

HER SKJEDDE ULYKKEN: Jenta ble påkjørt av en lastebil mens hun syklet på sykkelveien, ikke langt unna Brattås skole, hvor 11-åringen var på vei. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
HER SKJEDDE ULYKKEN: Jenta ble påkjørt av en lastebil mens hun syklet på sykkelveien, ikke langt unna Brattås skole, hvor 11-åringen var på vei. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer

Ifølge fotograf Peder Gjersøe, som er på stedet, syklet jenta på sykkelstien da hun ble påkjørt.

Politiet meldte om hendelsen ca kl. 08.20.

Politiet sier det ikke er noen mistanke om ruskjøring.

Føreren av lastebilen har fått førerkortet rutinemessig beslaglagt, og lastebilsjåføren blir tatt hånd om av politiet og vil få krisehjelp.

- Tragisk hendelse

Ordfører i Nøtterøy kommune, Roar Jonstang, forteller til Dagbladet at kommunen nedsatte et kriseteam straks etter hendelsen.

- Dette er en tragisk hendelse, og vi tenker først og fremst på foreldrene og de pårørende, sier Jonstang til Dagbladet.

- Nå jobber kriseteamet med å planlegge god oppfølging slik at de som trenger støtte og oppfølging, får det, legger ordføreren til.

Det er kommuneoverlegen i Nøtterøy kommune, Tor Arne Martinsen, som leder kriseteamet. Han forteller at det er fire representanter fra kriseteamet på skolen.

Der er det også elever og pårørende, ifølge Martinsen.

- Vi bistår med å la elevene og lærerne fortelle om opplevelsene, snakke sammen og samle dem. Det er veldig viktig at de får anledning til, sier kommuneoverlegen.

Den unge jenta var på vei til skolen da ulykken skjedde.

- Det er mange elever som har passert dette stedet. Det er også en del som sikkert har sterke opplevelser fra det som har skjedd, sier Martinsen.

Var død da nødetatene kom

Vestfold interkommunale brannvesen har lagt ut en oppdatering på sin Facebook-side om ulykken. De opplyser der at mannskaper fra Nøtterøy brannstasjon rykket ut klokka 08.12 etter meldingen.

- Vi var første nødetat på stedet, politiet kom like etter. Dessverre ble det med en gang klart at vi ikke kunne gjøre noe. Personen var omkommet. Vi bidro med å få stengt veien og prøvde etter beste evne å prate med de som var på ulykkesstedet, sier brannmester Arne Sørum i meldinga.

- Det kom raskt flere lærere til stedet og tok seg av barna som var på vei til skolen. Dette er det aller verste med jobben. Her er veldig mange berørt og våre tanker går til de pårørende og alle de andre, sier Sørum.

- Dypt tragiske ulykker berører også oss sterkt, vi har etter ulykken hatt debriefing på brannstasjonen og brannsjefen er også til stede, legger brannmesteren til.

«Blir ingen vanlig skoledag»

På sine egne nettsider har den berørte skolen, Brattås skole, lagt ut en melding etter dødsfallet.

«Det blir ingen vanlig skoledag på Brattås i dag. Alle barn som er på skolen blir fulgt opp og ivaretatt av personalet. Foresatte som ønsker å være sammen med barna på skolen er velkommen til dette», heter det blant annet.

De opplyser også at et kriseteam bestående av psykolog, lege og helsesøster bistår skolen og pårørende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer