Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung jente død av svineinfluensa

Det 15. dødsfallet i Norge.

MULIG DØDSFALL: En ung jente kan være svineinfluensaens 15. dødsoffer i Norge. Arkivfoto: SCANPIX
MULIG DØDSFALL: En ung jente kan være svineinfluensaens 15. dødsoffer i Norge. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En ung jente fra Glåmdalen-området er død av svineinfluensa, ifølge glomdalen.no. Jenta fikk behandling på Rikshospitalet, og døde der søndag kveld.

Informasjonssjef ved Rikshospitalet, Selva Kosiander, bekrefter at jenta var smittet av svineinfluensa.

- Jeg kan bekrefte at det stemmer. Det er snakk om en kvinnelig pasient fra Hedmark som er under 20 år, sier Kosiander til Dagbladet.

Jenta var i en av risikogruppene for svineinfluensa, ifølge pandemi.no.

 Det er nå 13 av de døde som tilhører en risikogruppe. Etter det vi kjenner til fra tidligere ofre, er altså jenta fra Hedmark en av dem som tilhørte en risikogruppe.

Dette er dermed det 15. dødsfallet i Norge forårsaket av svineinfluensa. Det er også det andre dødsfallet i Hedmark, der en kvinne i 60-åra i forrige uke ble bekreftet omkommet på grunn av svineinfluensa.

Fredag forrige uke var det ved laboratorieprøver påvist 2820 smittede personer i Norge, ifølge pandemi.no. Men beregninger gjort med en rekke forbehold, antyder at om lag 175 000 personer kan ha blitt syke så langt.

Mandag ble det også bekreftet at en 20 år gammel, hjertesyk jente døde tre dager etter å ha tatt svineinfluensavaksine. Foreløpige undersøkelser tyder på at dødsfallet ikke var knyttet til vaksinen, men til jentas sykdom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media