Ung jente drept i Svelvik

En ung jente er funnet drept i Svelvik i Vestfold. En 19-åring er pågrepet og siktet for drapet. Mannen meldte seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var litt etter klokka 5 i dag morges at den antatte gjerningsmannen meldte seg.

Den siktede 19-åringen har forklart seg om drapet. Den drepte 15-åringen ble funnet der han anviste, sier politiet i Svelvik.

Ingen detaljer

Politiet i Svelvik ønsker ikke å gå ut med detaljer omkring forholdet mellom 19-åringen og den drepte jenta. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker politiet heller ikke å si noe om hvordan jenta ble drept.

På en pressekonferanse i formiddag var politiet svært lite detaljerte. De ville ikke antyde hva slags drapsvåpen som er brukt.

Politiet er også forsiktige med å antyde et motiv. Men det skal ha vært en stor fest på Fossekleiva i går kveld. Fossekleiva er et gammelt spinneri som nå er omgjort til kultursenter. Fossekleiva skal ikke ligge langt fra der den drepte og 19-åringen bodde. Det er nærliggende å tro at gårsdagens fest kan ha noe med drapet å gjøre.

Meldte seg

- Mannen ringte selv politiet og fortalte at han hadde drept en jente, sier politiinspektør Eskil Bredesen ved Nord-Jarlsberg politidistrikt.

- Han opplyste om hvor han befant seg, og politiet pågrep ham uten dramatikk på hans bopel.

I forbindelse med pågripelsen oppga den antatte gjerningsmannen også stedet hvor den døde jenta lå.

Etter kort tid ble liket funnet - i en leilighet på Berger i Svelvik kommune.

- Men det er ikke riktig at vi vet at jenta er 15 år, slik pressen har skrevet, sier Bredesen. - Saken er at vi ikke har identifisert offeret ennå.

Politiet har tatt blodprøver av 19-åringen for å bringe på det rene om han var påvirket av alkohol eller andre rusmidler.

Eskil Bredesen og Nord-Jarlsberg politidistrikt vil lede etterforskningen i samarbeid med Kripos, som allerede er på vei til Svelvik.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer om saken)