Ung jente E.coli-smittet i Hordaland

Smittet i februar.

E.COLI-SMITTET: En ung jente i Hordaland er bekreftet smittet av E. coli O157-bakterien Foto: SCANPIX
E.COLI-SMITTET: En ung jente i Hordaland er bekreftet smittet av E. coli O157-bakterien Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ei jente på mellom 10 og 15 år fra Hordaland er bekreftet smittet av E. coli O157-bakterien, melder NRK.

Jenta ble smittet i februar.

19. mai la Folkehelseinstittuet ut en pressemelding der smitten ble bekreftet.

- Påvisning av denne spesielle E. coli O157-bakterien har krevd stor innsats fra vårt laboratorium. Det var først med bruk av en ny laboratorieteknikk og etter gjentatte forsøk at det var mulig å påvise bakterien i prøver fra jenta, sier avdelingsdirektør Preben Aavitsland fra Folkehelseinstituttet i pressemeldingen.

I barnehagene på Øst- og vestlandet der det var mistanke om E.coli er nå sjekket ut.

Svarene på laboratorieprøver viser at barna i barnehagen på Vestlandet var smittet med bakterien Campylobacter, som er en vanlig årsak til mage-tarminfeksjon. Barna i barnehagen på Østlandet var smittet med en annen E. coli-bakterie (E. coli O26), heter det i pressemeldingen.

- Dette betyr at det nå er sju bekreftede tilfeller som knyttes til utbruddet av E. coli O157 som har strukket seg fra januar i år. Prøven fra barnet i Nordland som ble varslet 3. mai, er ennå ikke ferdig analysert. Det har vist seg svært vanskelig å påvise bakterien i denne prøven og sannsynligvis vil vi ikke oppnå en klar konklusjon for dette tilfellet, sier Aavitsland.

De sju barna som er bekreftet knyttet til dette utbruddet er fra Sogn og Fjordane, Troms, Sør- Trøndelag (2), Vestfold og Hordaland (2).

NTB/Dagbladet.no