Ung kvinne funnet død

DRAMMEN (Dagbladet): Politiet fant klokka 22.30 i går kveld liket av en ung kvinne som kan være savnede Anne Lene Johansen (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Drammen kunne i natt verken bekrefte eller avkrefte om den døde kvinnen har vært utsatt for en kriminell handling.

- En av våre teknikere har sett på liket ved Drammen sykehus. Han var ikke i stand til å konstantere noen dødsårsak. Liket vil derfor bli rettsmedisinsk obdusert onsdag, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland i etterforskningsseksjonen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

- Jeg kan heller ikke bekrefte at det er den savnede Anne Lene Johansen som er funnet. Men det er grunn til å tro at det er henne, sier Grøttland.

Funnet i elva

Funnet i Sande-elva ble gjort kort tid etter at et SeaKing-redningshelikopter og flere hundepatruljer ble satt inn i letingen. Det var redningshelikopteret som lokaliserte den døde jenta ved 22.30-tida i går kveld.

Jenta ble funnet liggende i elva noen hundre meter sør for tettstedet Klevjerhagen i Sande kommune i Vestfold, noen kilometer sør for Drammen langs E18.

Politiet vil ikke si noe om hvilke klær den døde jenta hadde på seg da hun ble funnet. Det ble hevdet at liket kan ha blitt ført med elva sørover før det hektet seg opp i vegetasjonen.

Dersom det har skjedd en kriminell handling, kan kvinnen ha blitt dumpet i elva ved brua, der det ble lett etter spor seint i går kveld.

Foreldrene varslet

Liket av den døde jenta ble funnet i umiddelbar nærhet av stedet der Anne Lene Johansen sist ble sett. Den savnende Anne Lene Johansen var bosatt hos sine foreldre i Drammen, og 19-åringen ble sist observert gående langs Gallebergveien i Sande kommune torsdag for seks dager siden.

- Samme dag leverte foreldrene inn savnet-anmeldelse på henne, opplyser Grøttland.