Ung kvinne ikke metanolforgiftet likevel

Tenåringsjenta som ble lagt inn på Sykehuset Østfold Moss natt til lørdag med mistanke om metanolforgiftning, er ifølge Nettavisen ikke forgiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fant ingen spor av metanol i hennes sprit, sier seksjonsoverlege Odd Helge Hunderi ved Nyreseksjonen på Sykehuset Østfold.

Ni personer er siden torsdag innlagt på sykehus i Østfold og Oslo med metanolforgiftning. Sju personer er foreløpig siktet for ulovlig omsetning av alkohol.

Tilstanden er fortsatt alvorlig for en person i 50-årene som er lagt inn på Sykehuset Østfold, opplyste Hunderi til NTB lørdag formiddag.

Ytterligere pågripelser

Politiet mener nå at de begynner å få en viss oversikt over omfanget av metanol-saken. Sju personer er siktet for å ha vært involvert i distribusjonen av den metanolholdige spriten.

- Vi vil forsøke å pågripe ytterligere to menn i løpet av kvelden. Den ene skal være ganske sentral i saken, sier politiinspektør Jon Aga i Østfold politidistrikt til NTB.

Da vil det totale antall siktede i Østfold komme opp i ni personer. Også Oslo politidistrikt varsler en pågripelse i saken.

- Vi vil pågripe en mann i saken, men han skal ikke ha deltatt i smuglingen, bare i distribusjonen, sier politiinspektør Curt A. Lier til NTB.

Kom fra Sverige

Spriten skal ha kommet til Østfold fra Sverige med lastebil, og den skal være spredt til Oslo og Stavanger. Dette skal ha kommet fram i vitneavhør og avhør av pågrepne som politiet i Østfold har gjort.

- Avhørene gir oss sterk grunn til å anta at spriten er kommet til Norge over grensa fra Sverige i tiliters dunker med en blanding av metanol og etanol, sier politiinspektør Jon Aga i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiet begynner nå å danne seg et bilde av det de karakteriserer som et omfattende spritnettverk. Nettverket skal ha smuglet inn 6.300 liter av den metanolholdige spriten og politiet i Østfold har beslaglagt flere hundre liter.

Aga bekrefter at Østfold politidistrikt samarbeider med politidistriktene i Rogaland og Oslo, og etter det NTB erfarer kan det ligge an til pågripelser i Oslo i løpet av helgen.

Pågrepet en hovedperson

- Vi mener å ha pågrepet en av hovedpersonene bak innførselen av spriten, sier politiinspektør Jon Aga i Østfold politidistrikt til NTB.

Mannen ble pågrepet torsdag og sitter nå varetektsfengslet siktet for ulovlig omsetning av alkohol. Han har ikke erkjent straffskyld. Mannen er tidligere straffet med ubetinget fengsel for smugling.

Les mer:

Tre til forgiftet

Livsfarlig sprit

Ruller opp spritliga