DREPT: Offeret for den dødelige knivstikkingen ble i kveld båret ut av leiligheten etter at politiet hadde sikret spor. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
DREPT: Offeret for den dødelige knivstikkingen ble i kveld båret ut av leiligheten etter at politiet hadde sikret spor. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Ung kvinne ringte politiet og meldte om knivdrap

Gjerningsmannen fortsatt på frifot etter drapet på Sinsen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gjerningsmannen er i 20-tida fremdeles på frifot etter dagens knivdrap på Sinsen i Oslo. Imens pågår etterforskningen for fullt etter hendelsen, der en mann i 50-åra døde og to ble skadd.

- Vi har ikke pågrepet noen ennå, og gjerningsmannen er fremdeles ukjent, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hun opplyser at det var en kvinne i begynnelsen av 20-åra som ringte og meldte fra om drapet. Oppringningen kom fra leiligheten der drapet skjedde.

Døde på stedet Politiet mottok alarmsamtalen klokka 14.45. Inne i leiligheten i andre etasje fant de tre knivstukne menn. Den ene mannen døde på stedet, mens de to andre, som er i midten av 20-åra, ble fraktet til legevakta med lettere skader. Kvinnen som meldte fra, er fysisk uskadd.

Det ble tidligere meldt at de skadde var en mann og en kvinne, men dette stemmer ikke, ifølge Metlid.

Ifølge politiets innsatsleder på stedet, Lasse Alver, er alle de tre knivstukne kjenninger av politiet. Den drepte var i 50-åra, og politiet arbeider i kveld med å varsle pårørende.

- De to skadde og kvinnen har vennskaps- eller familierelasjon til hverandre. Hvilket forhold de hadde til avdøde, er fremdeles noe uklart, sier Metlid.

Jakt Gjerningsmannen ble tidligere beskrevet som ikke etnisk norsk, og hadde på seg mørke klær da han stakk fra stedet. Store politistyrker støttet av hunder og helikopter ble satt inn i jakten på mannen.

Metlid vil ikke gå inn på mulige årsaker til eller motiv for knivstikkingen.

- De to skadde og kvinnen sitter i avhør nå, og vi håper avhørene vil bringe klarhet i hva som skjedde, sier politioverbetjenten.

TEKNISK ETTERFORSKNING: Politiets kriminalteknikere undersøker trappeoppgangen utenfor leiligheten i Sinsenveien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TEKNISK ETTERFORSKNING: Politiets kriminalteknikere undersøker trappeoppgangen utenfor leiligheten i Sinsenveien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun ber publikum med opplysninger i saken melde seg.

- Det gjelder ikke bare hvem som dro fra huset, men også hvem som gikk inn i tida før hendelsen. Alle opplysninger mottas med takk, sier Metlid.

Politiets tekniske og taktiske etterforskning pågår fremdeles på stedet, og det er bl.a. blitt foretatt rundspørring i strøket.

Problemstrøk Blokk-komplekset i Sinsenveien har tidligere vært mye omtalt pga. de vanskelige sosiale forholdene der; beboerne har stadig vært plaget av forsøpling, uro og kriminalitet.

- Her er det alltid mye bråk, sier en kvinnelig beboer til Dagbladet.

• Publikum med opplysninger til politiet kan ringe nummer 22 66 90 50.

BEVÆPNET POLITI: Store politistyrker med hundepatruljer jaktet på gjerningsmannen i timene etter drapet. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
BEVÆPNET POLITI: Store politistyrker med hundepatruljer jaktet på gjerningsmannen i timene etter drapet. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer