Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung kvinne siktet for bildrap

STAVANGER (Dagbladet): En 20 år gammel kvinne fra Egersund er pågrepet, siktet for å ha kjørt på og drept den 40 år gamle Tøri Sofie Høiland fra Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at vi har avhørt en ung dame som innrømmer å ha kjørt over noe som kan ha vært et menneske. Vi regner med at det var den 40 år gamle kvinnen hun kjørte over, sier politiavdelingssjef Olav Jørpeland til Dagbladet.

20-åringen hadde med seg to Stavanger-gutter i bilen da ulykken skjedde. Det var en av disse som varslet om ulykken til alarmsentralen klokka fire natt til fredag.
Den 20 år gamle kvinnen som er hjemmehørende i Egersund-distriktet, var på vei fra Stavanger til Egersund da ulykken skjedde. Jørpeland vet ennå ikke hvorfor hun hadde kjørt ut på Solastranden hvis målet var Egersund.

Løse tråder

Selv om politiet har siktet 20-åringen, mangler avdelingssjef Jørpeland en del sentrale brikker før han klarer å se helheten i denne saken.

- Vi er fortsatt på jakt etter sjåføren som kjørte Tøri Sofie Høiland ut på Solastranden.
- Mener dere at hun tok en drosje til Solastranden?

- Det er vi ikke sikre på, men ettersom hun ikke har brukt familiens bil, må en eller annen ha kjørt henne. - Hvorfor dro kvinnen ut til Solastranden midt på natta?

- Det er et spørsmål vi også gjerne vil ha svar på.

Den unge og uerfarne sjåføren, som ifølge Jørpeland var meget oppskaket etter hendelsen, har forklart at hun kjørte over noe som lå i veien.

Kjørte over - ikke på

- Hun erkjenner altså ikke å ha kjørt ned noen?

- Nei, svarer Jørpeland. Han avviser imidlertid at Tøri Sofie Høiland kan ha vært livstruende skadd allerede før hun ble truffet av 20-åringens bil.
- Skadene på avdøde tilsier at hun er blitt overkjørt. Det endelige svaret får vi når en foreløpig obduksjonsrapport foreligger mandag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media