Ung mann drept i tunellulykke

To personer alvorlig skadd. Personbil i frontkollisjon med vogntog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbadet.no): En ung mann omkom på stedet da personbilen han satt i kolliderte med et vogntog i ettermiddag. Ulykken skjedde på E39 i Sira, vest for Flekkefjord.

- Vi fikk melding via AMK klokken 15.26 om en frontkollisjon mellom et vogntog og en personbil inne i en tunell.En ung mann født i 1990 ble erklært død på stedet. To personer som satt i forsetene på personbilen er fraktet til sykehus med luftambulanse. De er alvorlig skadd, opplyser operasjonsleder i Agder Øyvind Andersen.

Politiet i Agder var ikke på ulykkesstedet før etter ca én time.

- Det tok ca en time før vi var på stedet. Men en av våre ansatte som hadde fri var i nærheten. Han rykket ut og hjalp til. Vi fikk også hjelp fra politiet i Rogaland som var på stedet etter omtrent 30 minutter. Vi befant oss på en ugunstig posisjon i forhold til ulykken. Det er beklagelig, men slikt skjer av og til, sier Andersen.

Føreren av vogntoget, en mann fra Litauen, kom fra ulykken med kun lettere skader. Personbilen er registrert i Ungarn. Den omkomne, og trolig også de to som er alvorlig skadd er også fra Ungarn.

- Siden dette er en frontkollisjon har en av bilene kommet over i feil kjørefelt. Utover dette vet vi lite om hendelsesforløpet, sier Andersen.

LANGE KØER:  Det er lange køer på begge sider av ulykkessteet på E39 i Sira. MMS-foto: Tipser
LANGE KØER: Det er lange køer på begge sider av ulykkessteet på E39 i Sira. MMS-foto: Tipser Vis mer