Ung mann fikk juling av mobben

- Fem personer kastet seg over meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no):- Mens slag og spark haglet , ropte andre i gjengen : Bank ham! Bank ham! forteller en mann som ble angrepet av sinte demonstranter.

Det som startet som en fredelig demonstrasjon foran Stortinget kl. 14 i dag utviklet seg til å bli voldelig.

Det var flere tusen i gatene mellom Israels ambassade og Slottsparken, der voldelige demonstranter begynte å skyte fyrverkeri mot politiet. De kastet steiner, flasker og planker.

- Jeg ble provosert over at de holder på sånn, derfor grep jeg inn, forteller en mann som sto i Grensen. Han forteller at 20-25 ungdommer kom springende nedover mot Domkirken, kastet stein og knuste tilferldige vinduer.

- Jeg tok tak i en av dem. Da kastet fem andre seg over meg med slag og spark, sier han.

Tilslutt grep andre i den samme gjengen inn og fikk brakt ham i trygghet på den andre siden av gaten.

Et øyenvitne forteller til Dagbladet.no hvordan det hele så ut:

- Først knuste de butikken og deretter angrep de ham, jeg synes det var skummelt, sier den ene, som sto i ringen rundt mannen som lå på bakken mens han ble tildelt slag og spark.

FIKK BANK: - Jeg ble provosert over at de holder på sånn, derfor grep jeg inn, forteller mannen som ønsker å være anonym. Foto: Bjørn Langsem.
FIKK BANK: - Jeg ble provosert over at de holder på sånn, derfor grep jeg inn, forteller mannen som ønsker å være anonym. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer