Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung mann mistet testikkel

- Bare vanlig betennelse, sa legevakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:)Med intense smerter i underlivet og nesten ikke i stand til å bevege seg møtte mannen i 30-årene opp på Legevakten i Drammen. Med feber, oppkast og nedsatt almenntilstand, klaget han sin nød, skriver Drammens Tidene.

Kona var overbevist om at legen ville beordre øyeblikkelig innleggelse. Istedet ble han avvist. Legevakta mente det bare var snakk om en vanlig betennelse, anbefalte ham å ta penicillin og dra hjem.

Skyhøy feber

Hjemme i leiligheten steg mannens feber til over 40. Dagen etter var betennelsen så sterk og tilstanden så dårlig at det bar rett tilbake til legevakta.

Nok en gang fikk mannen beskjed om at det trolig bare var en vanlig betennelse. Da han omsider fikk se en lege, ble han sporenstreks sendt til Sykehuset Buskerud.

Også sykehuslegen mente det dreide seg om «en vanlig betennelse». Mannen ble derfor tilført morfin natten over i påvente av ny kontroll.

Mistet testikkel

Morgenen etter ble han undersøkt med ultralyd. Det så ikke bra ut. Kirurgen beordret øyeblikkelig operasjon. Den ene testikkelen var ikke til å redde.

Et par uker etter operasjonen hovnet også den andre testikkelen opp. Han kontaktet umiddelbart fastlegen som beordret øyeblikkelig innleggelse.

Kirurgene berget den andre testikkelen, men smertene vil ikke slippe taket.

Nå er mannen sykmeldt på ubestemt tid, men har fått beskjed om at han fortsatt er i stand til å få barn.