Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung mann omkom i ulykke på E18

Jevnaldrende mann overlevde. Kraftig nedbør på ulykkesstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann i 20-åra omkom da bilen han satt i, krasjet og gikk rundt på E18 like ved Hanekleivtunnelen i Sande i Vestfold. En jevnaldrende mann overlevde ulykken.

- Vi ble orientert om ulykken klokka 23.10. Det var en bil som kom kjørende nordover på E18 som mistet kontrollen, sier Morten Eriksson, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.no.

Traff midtrabatten

Bilen havnet i midtrabatten og gikk rundt flere ganger, omtrent 100 meter nord for den mye omtalte Hanekleivtunnelen. Det er firefelts motorvei og 100 km/t-grense på strekningen.

- Det var to personer i bilen. Den ene er bekreftet omkommet. Den andre kom seg ut og er kjørt til sykehus, sier Eriksson.

Tidlige opplysninger gikk ut på at den omkomne var en kvinne, mens den overlevende var en mann, men operasjonslederen dementerer i 01.30-tida disse opplysningene.

- Den omkomne er en mann i 20-åra, hjemmehørende i Oslo. Det gjelder også den overlevende, sier Eriksson til Dagbladet.no.

Ifølge operasjonslederen er det for tidlig å si noe sikkert om årsaken til ulykken nå, men det regnet kraftig på åstedet da ulykken skjedde, og det var ca. 3 plussgrader i lufta.

Foto: STENER KALBERG
Foto: STENER KALBERG Vis mer

Veien åpnet etter stenging

Trafikken på ulykkesstedet var en stund stengt i begge retninger, men åstedet er nå ryddet, og motorveien er åpnet igjen i alle fire felt.

- Hvorfor stengte dere også trafikken også i sørgående felt?

- En skiltgalge falt ned og utgjorde en fare før høye kjøretøy. Dette er nå utbedret, sier operasjonsleder Morten Eriksson til Dagbladet.no.

Selv om ulykken skjedde i Vestfold, er etterforskningen Søndre Buskerud politidistrikts ansvar. Grunnen er at de nordlige Vestfolds-kommunene Sande og Svelvik hører inn under politidistriktet.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

image: Ung mann omkom i ulykke på E18
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media