Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung mann pågrepet på Sundvollen

Har ikke sammenheng med skytingen på Utøya, ifølge politiet.

PÅGREPET MED KNIV: En ung man ble pågrepet av politiet på Sundvollen i forkant av en pressekonferanse med statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
PÅGREPET MED KNIV: En ung man ble pågrepet av politiet på Sundvollen i forkant av en pressekonferanse med statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt klokka 13.00 ble en ung mann pågrepet med kniv utenfor Sundvolden hotell.

- Pågripelsen av en mann ved Sundvolden hotell i ettermiddag, er en enkeltstående hendelse som som ikke kan settes i sammenheng med skytingen på Utøya. Mannen er innbrakt av politiet til Hønefoss og vil bli avhørt. Han ble observert med kniv, melder politiet til Dagbladet.

- Stoler ikke på noen Den unge mannen ble pågrepet av politiet. De tok ham så inn i en sivil bil og kjørt bort.

- Pågripelsen skjedde rett foran pressekorpset. Det var en ung mann. Politiet vil ikke si hvorfor de pågrep han. Sjøl sa han at han hadde gått med kniv. På spørsmål fra journalister om hvorfor han var bevæpnet, sa han «fordi det er så mange rare mennesker her. Jeg stoler ikke på noen». Før mannen ble dyttet inn i politibilen, opplyste han at han var medlem av AUF, sier Dagbladets utsendte, Jonas Sverrison Rasch.

Mannen hadde på seg shorts og t-skjorte. Han hadde mørkt hår. Han smilte da han ble ført inn i politibilen.

- Han stod i folkemengden rett ved oss da politiet plutselig grep inn. Han ble umiddelbart lagt i jern og ført bort gata og inn i politibilen. Alt foregikk bare meter unna oss, forklarer Dagbladets Veslemøy Lode på telefon.

På vei inn i politibilen skal den pågrepne ha sagt at han var AUF'er og at han hadde på seg kniv. Han skal ifølge vitner på stedet ha forklart at han hadde på seg kniv fordi han følte ikke følte seg trygg der.

Den unge mannen var på Utøya i går, melder NRK.

STERKE MØTER: Jens Stoltenberg omfavnet AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STERKE MØTER: Jens Stoltenberg omfavnet AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media