Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsdal-drapet

Ung mann siktet

Etterlyst internasjonalt.

PRINSDAL: En person er siktet for drapet i Prinsdal i Oslo. Vedkommende er på frifot, og politiet har nå gått ut med en etterlysning, også internasjonalt. Video: Per Ervland. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer

På Oslo-politiets pressekonferanse klokka 14 kom det fram at en ung mann nå er siktet for å ha skutt og drept Halil Kara (21) på Prinsdal fredag kveld, eller medvirket til dette.

Ikke straffet

Politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning, opplyste at Oslo-mannen ikke er straffet fra før. Han er ennå ikke er pågrepet, og er etterlyst både i Norge og internasjonalt.

- Vi oppfordrer ham til å melde seg, sier Metlid til Dagbladet.

Halil Kara ble skutt utenfor Prinsdal Grill like før midnatt fredag, og døde på stedet. Gjerningsmannen forsvant fra stedet til fots, etter et basketak med venner av 21-åringen, hvorav den ene ble skadd av knivstikk.

Politiet har ennå ikke offentliggjort den siktedes navn og bilde.

- Det er en løpende vurdering, og det kan bli aktuelt å gå ut med det, sier Metlid.

Flere teorier

Hvorfor Kara ble skutt, er fremdeles uklart. Politiinspektøren sier de jobber med flere teorier, men nevner spesielt to: at det bunner i en personlig konflikt, eller konflikter i et kriminelt miljø i Oslo. Politiet har tidligere uttalt at drapet virker målrettet.

FLUKTRUTE: Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen som skjøt og drepte en 21 år gammel mann på Prinsdal i Oslo 10. januar. Vitner skal ha observert ham løpende fra åstedet i retning Kolbotn. Video: Marie Røssland / Endre Vellene Vis mer

- Det kan også være noe helt annet, det må vi også holde mulighetene åpne for, sier Metlid - som heller ikke utelukker at flere personer enn den siktede kan være involvert.

Kara ble kort tid før drapet bøtelagt for ordensforstyrrelse i forbindelse med en festival i Oslo.

- Vi ser på all historikk, og peker ikke i noen spesiell retning når det gjelder motiv, sier Metlid.

Hun oppfordrer folk som kan vite hvor den siktede kan befinne seg, til å ta kontakt.

- Hjerte av gull

Reaksjonene på drapet er sterke i Karas nærmiljø på Prinsdal, og mange har uttykt sorg og støtte til den avdøde lærervikaren.

Så vel familien som venner avviser bestemt at 21-åringen hadde koblinger til et kriminelt miljø, og mener han ble et tilfeldig offer.

- Han var kjent som en omsorgsfull person som var godt likt i nærmiljøet. Det vises av alle støtteerklæringene som har kommet, sier de pårørendes bistandsadvokat Veysel Ince til Dagbladet.