Prinsdal-drapet

Ung mann siktet

Etterlyst internasjonalt.

PRINSDAL: En person er siktet for drapet i Prinsdal i Oslo. Vedkommende er på frifot, og politiet har nå gått ut med en etterlysning, også internasjonalt. Video: Per Ervland. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På Oslo-politiets pressekonferanse klokka 14 kom det fram at en ung mann nå er siktet for å ha skutt og drept Halil Kara (21) på Prinsdal fredag kveld, eller medvirket til dette.

Ikke straffet

Politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning, opplyste at Oslo-mannen ikke er straffet fra før. Han er ennå ikke er pågrepet, og er etterlyst både i Norge og internasjonalt.

- Vi oppfordrer ham til å melde seg, sier Metlid til Dagbladet.

Halil Kara ble skutt utenfor Prinsdal Grill like før midnatt fredag, og døde på stedet. Gjerningsmannen forsvant fra stedet til fots, etter et basketak med venner av 21-åringen, hvorav den ene ble skadd av knivstikk.

Politiet har ennå ikke offentliggjort den siktedes navn og bilde.

- Det er en løpende vurdering, og det kan bli aktuelt å gå ut med det, sier Metlid.

Flere teorier

Hvorfor Kara ble skutt, er fremdeles uklart. Politiinspektøren sier de jobber med flere teorier, men nevner spesielt to: at det bunner i en personlig konflikt, eller konflikter i et kriminelt miljø i Oslo. Politiet har tidligere uttalt at drapet virker målrettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.