Ung mann skutt på Stovner

Politiet jakter én eller flere gjerningspersoner etter at en ung mann er skutt på Stovner i Oslo.

SKYTEEPISODE: Politiet i Oslo jakter fremdeles etter en gjerningsperson etter en skyteepisode i Stovner sentrum. Reporter: Audun Hageskal. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 21.47 mandag kveld melder politiet at de har rykket til Stovner senter etter meldinger om at en person er skutt på stedet.

I natt opplyser politiet at skuddofferet er ved bevissthet, men har skader i mageregionen.

- Han har fått den innledende behandlingen. Han er våken, og vi har et ønske om å få avhørt ham så tidlig som mulig, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen til NTB.

Både områder ved senteret og ved undergangen ble sperret av etter skyteepisoden. Rett ved stedet ligger Stovner politistasjon.

To steder

Natt til tirsdag gjorde politiet åstedsundersøkelser på to steder.

- Det gjelder særlig to steder. Det er en undergang, hvor det framstår som at skytingen har skjedd. Og så er det en parkeringsplass rett i nærheten, der fornærmede ble funnet, sier operasjonslederen.

Foreløpig er ingen pågrepet i saken.

JAKT: Politiet letet i natt etter gjerningspersonen etter at en ung mann ble funnet skutt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
JAKT: Politiet letet i natt etter gjerningspersonen etter at en ung mann ble funnet skutt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt opplyser til Dagbladet at politiet fikk melding via AMK klokka 21.18.

- Vi rykket ut med et større antall patruljer, og har nå iverksatt søk etter én eller flere gjerningspersoner, sier han til Dagbladet.

Skadeomfanget er uklart. Politiet opplyser at det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet.

- Har dere noen formening om det dreier seg om én eller flere gjerningspersoner?

- Per nå har vi ikke det, det er derfor vi går ganske bredt ut i både søk og startfasen av etterforskningen.

INNSATSLEDER: Innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland, opplyser at politiet fant en person skutt i mageregionen da de ankom stedet. Foto: Frank Karlsen
INNSATSLEDER: Innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland, opplyser at politiet fant en person skutt i mageregionen da de ankom stedet. Foto: Frank Karlsen Vis mer

Har sperret området

Politiet benytter både helikopter og hundepatruljer i søket. Dagbladets reporter på stedet opplyser at politiet søker flere steder omkring senteret, og at det er ambulanser på stedet.

Innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland, opplyser at politiet fant en person skutt i mageregionen da de ankom stedet.

UNDERSØKELSER: Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser på åstedet i natt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser på åstedet i natt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det som skjer nå er at vi har sperret av området, og vi prøver å sikre åstedet. Og så jager vi en gjerningsmann, sier han, og understreker at det er uklart om det dreier som en eller flere gjerningsmenn.

Så vidt politiet vet er fornærmede skutt én gang. Foranledningen til hendelsen er ukjent. Politiet har kontroll på noen vitner. Det dreier seg om unge mennesker, ifølge innsatsleder.

Den skadde er en ung mann. Politiet undersøker om han har tilknytning til det kriminelle miljøet i Oslo.

Jørundland sier at det ikke er utrygt på Stovner.

- Nå er det ekstremt mye politiressurser på Stovner og i området rundt, så nå vil jeg si det er veldig trygt å være her, sier han.

SKYTING: Nabo Henrik Haugetun sier skytingen i Stovner sentrum i Oslo var svært ekkelt, og er sjokkert over hendelsen. Reporter: Audun Hageskal. Video: Magnus Paus / Dagbladet TV. Vis mer

- Veldig ekkelt

Henrik Haugetun bor like i nærheten av stedet. Han så ikke selve hendelsen - men sier at han hørte et smell.

- Jeg var og slappet av, så hørte jeg et veldig stort smell, sier han til Dagbladet.

Han sier at han av og til hører små smell i helgene, men ikke i ukedagene. Derfor gikk han for å undersøke.

- Helikopteret er det første jeg hører når jeg går ut døra. Og så ser jeg alt dette her. Politiet og ambulansen.

- Hvordan er det å oppleve noe sånt rett ved der du bor?

- Det er veldig ekkelt. Jeg bor jo her. Det har jo ikke pleid å være noe problem, dette her. Det har jo aldri hendt her, mens jeg har bodd her, i hvert fall, sier han, og legger til:

- Det er veldig ekkelt å tenke på. Rett utenfor døra di, nesten.

- Jeg må si at jeg er litt i sjokk ennå. Det er ikke hver dag man ser noe som dette her. Og det skal jo ikke skje i det hele tatt, fortsetter han, og gjentar at han aldri har opplevd noe liknende i området.

Foto: Frank Karlsen
Foto: Frank Karlsen Vis mer

- Funnet flere spor

Litt etter 23.00 opplyser Jørundland til Dagbladet at krimteknikere har ankommet stedet.

- Nå jobber vi både teknisk og taktisk på åstedet, og er godt i gang med å sikre de spora som er der. Vi er fortsatt i jakten på gjerningsmenn eller -mann, men vi er fortsatt kommet til noen pågripelse.

Han vil ikke kommentere om skytevåpenet er lokalisert.

- Vi har funnet flere spor som høyst sannsynlig kommer til å lede oss nærmere å oppklare denne saken.

Noen vitner er kjørt inn til politiet for å avgi forklaring, opplyser Jørundland.

På spørsmål om politiet knytter hendelser til tidligere skyteepisoder i Oslo de siste månedene, svarer Jørundland:

- Vi går bredt ut når det gjelder alle disse episodene, for å se om disse henger sammen, også denne siste episoden i kveld.

Flere skyteepisoder

Cirka 23.50 opplyser operasjonsleder Tor Gulbrandsen at politiets sterkeste hypotese per mandag kveld er at er at selve skytingen har funnet sted i en undergang under en trafikkert vei, anslagsvis et par hundre fra der mannen ble funnet.

Åtte personer er skutt i Oslo på litt over to måneder. 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt ved Lofsrud skole på Mortensrud 7. oktober, og døde dagen etter av skadene. Fredag ble en mann pågrepet og siktet for medvirkning til drapet. To andre menn er siktet i saken, og er etterlyst internasjonalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer