Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ung mann til sykehus etter badeulykke

En ung mann som forsvant under bading, ble onsdag ettermiddag hentet opp av sjøen foran Lærdal Hotel.

SISTE: En mann er fraktet til Haukeland sykehus med luftambulanse etter en badeulykke i Lærdal i Sogn. Foto: Hanne Stedje / Sogn Avis Vis mer

Vest politidistrikt fikk onsdag ettermiddag melding fra AMK om at en person hadde forsvunnet i sjøen foran Lærdal Hotel i Sogn.

Vedkommende skal ha blitt borte under bading.

Politiet kunne seinere opplyse på Twitter at personen var funnet av dykkere, og at hjerte- og lungeredning ble satt i gang øyeblikkelig.

Vedkommende er flydd til Haukeland sykehus i Bergen av luftambulanse. Tilstanden er ukjent, og de pårørende er varslet.

HJERTE- OG LUNGEREDNING: Det ble igangsatt hjerte-lungeredning på mannen etter at han var hentet opp. Foto: Hanne Stedje / Sogn Avis
HJERTE- OG LUNGEREDNING: Det ble igangsatt hjerte-lungeredning på mannen etter at han var hentet opp. Foto: Hanne Stedje / Sogn Avis Vis mer

Omfattende søk

Redningsskøyte, redningshelikopter, redningsdykkere og luftambulanse bisto i søket, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Klokka 18.15 presiserer Kolltveit overfor Dagbladet at det er snakk om en mann som er 18 eller 19 år gammel, og bosatt i Lærdal

Mannen lå under vann i nærmere en time før han ble funnet.

- Vi fikk melding via AMK klokka 16.26, og meldingen om funn kom klokka 17.22, opplyser operasjonslederen.

Anses som ulykke

Politiet anser hendelsen som en ulykke.

- Vi mener vi har god kontroll på hendelsesforløpet, sier Kolltveit, som opplyser at Lærdals kriseteam nå er i aktivitet. Det var gode badeforhold i fjorden da ulykken skjedde, med fint vær.

Klokka 18.30 har politiet ikke fått tilbakemelding fra Haukeland universitetssykehus vedrørende den unge mannens tilstand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!