Ung mopedist mistenkt

LARVIK (Dagbladet): Politiet har en mopedist i 20-åra i søkelyset for drapet på Kristin Juell Johannessen (12) utenfor Larvik i august i fjor. Politiets mistanker bygger på både tekniske funn og vitneavhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble siktelsen mot en 54-åring som har vært knyttet til drapet, frafalt.

- Vi har godt håp om å løse saken, sier en politikilde til Dagbladet. Mannen politiet nå mistenker, er en mopedist som skremte vettet av en kvinne i Kvelde en tid før drapet på den tolv år gamle jenta.

Politiet har arbeidet med det nye sporet samtidig som den 54 år gamle mannen har vært siktet for drapet.

Endelige svar

I går ble siktelsen mot 54-åringen frafalt etter at Riksadvokaten hadde vært koblet inn i saken.- Vi har fått de endelige svarene fra Rettsmedisinsk institutt, og har derfor valgt å frafalle siktelsen, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie.

54-åringens forsvarer, advokat Jonny Sveen, er overbevist om at det er hans press for å få utlevert de siste dokumentene i drapssaken som er årsaken til at politiet måtte frafalle siktelsen.

- Jeg håper politiet nå endelig har kommet inn på et rett spor, sier Sveen.

Tekniske funn

Politiets hete spor i saken er mopedisten som ble observert flere steder i området drapskvelden den 5. august. Han skal da ha kjørt forbi en kvinnelig syklist fire ganger på riksvei 40 i Kvelde.

I politiavhør har kvinnen fortalt at hun ble livredd. En teori er at mopedisten ikke torde overfalle kvinnen på grunn av hennes styrke og den trafikkerte veien.

Fra dette stedet og til åstedet i bygda Mørk er det en kjøretur på omkring tjue minutter med moped. Her ble den spedbygde tolv år gamle jenta et lett bytte for gjerningsmannen.

Politiet sitter på tekniske funn som kan felle mopedisten som nå er i søkelyset.