Utenlandsstudenter, psykologer, Stortinget

- Ungarn-psykologene får jobb i alle land utenom Norge

Fakultetsleder Zsolt Demetrovics ved Budapest-universitetet forstår ikke hva som skjer.

EØS-AVTALEN: De norske ungdommene som studerer psykologi i Budapest er frustrerte over at utdanningen deres ikke lenger godkjennes i hjemlandet. Nå venter de på en avgjørelse i ESA etter at Norge er klaget inn for brudd på EØS-avtalen. Foto: Maria Skarpaas Andersen
EØS-AVTALEN: De norske ungdommene som studerer psykologi i Budapest er frustrerte over at utdanningen deres ikke lenger godkjennes i hjemlandet. Nå venter de på en avgjørelse i ESA etter at Norge er klaget inn for brudd på EØS-avtalen. Foto: Maria Skarpaas Andersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Dekan Zsolt Demetrovics ved Eötvös Loránd University (ELTE) i Budapest forteller til Dagbladet at han er veldig overrasket over at norske helsemyndigheter har satt ned foten for Ungarn-psykologene.

- Vi har studenter fra store deler av verden, fra en rekke land i og utenfor Europa. Vi har aldri støtt på problemer som dette, verken med ungarske eller internasjonale studenter for å jobbe som psykologer i USA, Storbritannia, Tyskland eller i andre land. I disse landene får studentene jobb som psykologer i helsevesenet etter at de har fullført sin master i Clinical and Health Psychology, sier Zsolt Demetrovics, som leder fakultet for utdanning og psykologi ved ELTE-universitetet.

Klinisk praksis

Studentene fra Norge valgte å utdanne seg i Budapest fordi universitetet nyter stor anseelse og fordi norske helsemyndigheter i en årrekke har autorisert psykologer som har utdannet seg der.

Høsten 2016 sa Helsedirektoratet stopp og ville ikke lenger godkjenne utdanningen. Dermed havnet 200 norske ungdommer, fordelt på seks årskull, i skvis.

Dekan Zsolt Demetrovics forteller om gode tilbakemeldinger fra alle hold for kvaliteten på utdanningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer