Ungarske turister funnet i live

Vellykket redningsaksjon ved Syltefjorden på Varangerhalvøya i Finnmark. Turistene hadde glemt å gi beskjed til familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ANB/Dagbladet.no:) Paret i 30-årene ble sist sett onsdag 20. juli, da de hadde dratt ut i gummibåt for å kikke på fuglelivet i Syltefjorden. Bilen deres har stått på samme sted siden denne dagen.

Men klokka 22.05 fant Sea King-helikopteret de to turistene på fjellet en kilometer unna fugleplassen Stauran i Syltefjorden. Operasjonsleder Rolf-Arne Kurthy ved Sør-Varanger politidistrikt forteller at paret gikk fra bilen, dro ut til Sandfjordnesset og videre til ytre Syltefjord. Deretter hadde de gått opp på fjellet for å dra til Stauran. Da det ble dårlig vær slo de opp telt.

- De ble overrasket over aksjonen. De var godt utstyrt og tenkte å være der et par dager til, fortsetter Kurthy.

- Det var dumt at de ikke varslet pårørende, men det endte lykkelig og alt er vel, legger operasjonslederen til.

Familien var bekymret

– Det var familien i Ungarn som varslet om at det kan ha skjedd dem noe. Familien har ikke hørt fra dem på nesten to uker, sier assisterende redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er ikke kjent hva slags planer de to turistene hadde, eller hvor de skulle oppholde seg. Politiet fikk melding om at paret var savnet lørdag ettermiddag.

– En redningsskøyte og et Sea King-helikopter er ute for å lete etter dem, og vi har også bedt om assistanse fra ytterligere en redningsskøyte som kommer fra Vadsø for å søke i øst, sa Carlsen i går kveld.

Lørdag var det oppholdsvær i området, og gode leteforhold.

– Det er meldt dårligere vær med kuling søndag, så vi vil holde på så lenge vi klarer lørdag kveld og natt for å utnytte muligheten for å søke etter dem, sa Carlsen.