Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungdom betaler 40 prosent mer

Det er dyrt å forsikre bilen om du er ung. En 18-åring må betale 40 prosent mer enn en 30-åring for den samme forsikringen. Dagbladet har innhentet priser på en VW Golf årsmodell 1991.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er bileieren 18 år, koster en ansvarsforsikring 4870 kroner. Er eieren 26 år, er prisen kr 3422 - mens prisen øker til kr 3583 om du er 40 år eller eldre.

Våre priser er fra Bergen, uten bonus (for det har jo ingen ungdommer). Prisforskjellen er over 40 prosent. Prisene er fra Storebrand.

Spar penger

- Det er for dyrt å forsikre bilen når man er ung, sier direktør Ole Marius Stamnes i KNA til Dagbladet. - Det må være noe galt når alle vet at unge mennesker i dag forsikrer bilen sin på andre familiemedlemmer. Det sparer man flere tusen kroner på, sier Stamnes, som daglig møter unge bileiere som synes det er urettferdig at forsikringsprisene for ungdommer er så skyhøye.

Billig Volvo

Er du 18 år og skal kjøpe deg en bil - sjekk først hvor mye du må betale i forsikring.

- Ungdom bør velge en sikker og solid bruktbil uten for stor motor, sier Stein Barholt i Storebrand til Dagbladet. En ti år gammel Volvo 240 er en gunstig bil å forsikre. Forsikringsbransjen vet den er billig å reparere, og det er lave skadeutbetalinger. Rådyrt er det med alle biler med kraftig motor - og GTI-biler er i en prisklasse for seg selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media