- Ungdom bruker sosiale medier til narkohandel

Politiet mener ungdommer kjøper og selger narkotika via Snapchat og andre sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære applikasjonen Snapchat gjør det mulig å sende bilde- og videomeldinger som vises i inntil ti sekunder på mottakerens telefon. Deretter blir meldingene automatisk slettet. Det gjør applikasjonen attraktiv for personer som har kriminelle hensikter, ifølge politiet i Bergen, skriver Bergens Tidende.

- Vi har grunn til å tro at ungdommer bruker Snapchat, Facebook, Kik og Instagram til å avtale kjøp og salg av narkotika, sier leder for ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Tone Loftesnes Kornli.

Også politiet i Oslo opplever at det foregår narkohandel på sosiale medier.

- Det er jo her ungdommene snakker sammen. De bruker de IKT-løsningene som finnes. Vi ser at det foregår både kjøp og salg i sosiale medier, særlig i ungdomsmiljøene, sier Kåre Stølen, politistasjonssjef ved Grønland politistasjon.

Geir Nerland er førstebetjent ved stasjonen og leder for ungdomsenheten som heter Gatepatruljen. Han forteller at de får tak i mange bevis gjennom sosiale medier, og at de har hatt flere saker hvor bevisene stammer fra nettet.

- Erfaringsmessig så sletter ungdom lite informasjon, derfor er vi svært opptatt av å følge med i sosiale medier, uten at jeg skal avsløre våre metoder, sier han.

(NTB)