Ungdom drept i sammenstøt i Øst-Timor

En ung mann ble drept og flere mennesker skadet i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av selvstendighet for Øst-Timor i går og i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenstøtene skjedde samtidig som tre EU-ambassadører kom til provinshovedstaden Dili på en fire dagers tur for å undersøke situasjonen i Øst-Timor, som Indonesia annekterte i 1976. EU har aldri anerkjent anneksjonen av den tidligere portugisiske kolonien.

Rundt 200 mennesker marsjerte gjennom gatene i Øst-Timors hovedstad Dili lørdag, etter en ambulanse med liket av 21 år gamle Manuel Marquez Soares, som de sa ble drept av soldater i nabobyen Manatutu fredag kveld.

Minst fire andre mennesker ble skadet, ifølge demonstrantene.

En militær talsmann hevdet tidligere at to personer hadde blitt skadet i sammenstøt mellom motstandere og tilhengere av integrasjon mellom Indonesia og Øst-Timor. Ingen militære kilder ville kommentere skytingen.

Da de tre EU-ambassadørene kom, brøt det ut kamper mellom øst-timoresiske ungdommer, som krever selvstendighet for Øst-Timor, og deltakere i en regjeringsstøttet demonstrasjon for sterkere integrering av Øst-Timor i Indonesia. Politiet brukte tåregass for å skille de to gruppene, som kastet stein mot hverandre. En 15 år gammel gutt ble livstruende skadet.

- Min sønnesønn var på vei ut av en kirke i sentrum. Han skjønte ikke hva som sto på, og ble skutt av soldatene som jaktet på studentene, forteller guttens bestefar, Franciscus Soares.

(NTB-AFP-Reuters)