Ungdom drept i sammenstøt i Øst-Timor

En ung mann ble drept og flere mennesker skadet i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av selvstendighet for Øst-Timor i går og i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sammenstøtene skjedde samtidig som tre EU-ambassadører kom til provinshovedstaden Dili på en fire dagers tur for å undersøke situasjonen i Øst-Timor, som Indonesia annekterte i 1976. EU har aldri anerkjent anneksjonen av den tidligere portugisiske kolonien.

Rundt 200 mennesker marsjerte gjennom gatene i Øst-Timors hovedstad Dili lørdag, etter en ambulanse med liket av 21 år gamle Manuel Marquez Soares, som de sa ble drept av soldater i nabobyen Manatutu fredag kveld.

Minst fire andre mennesker ble skadet, ifølge demonstrantene.

En militær talsmann hevdet tidligere at to personer hadde blitt skadet i sammenstøt mellom motstandere og tilhengere av integrasjon mellom Indonesia og Øst-Timor. Ingen militære kilder ville kommentere skytingen.

Da de tre EU-ambassadørene kom, brøt det ut kamper mellom øst-timoresiske ungdommer, som krever selvstendighet for Øst-Timor, og deltakere i en regjeringsstøttet demonstrasjon for sterkere integrering av Øst-Timor i Indonesia. Politiet brukte tåregass for å skille de to gruppene, som kastet stein mot hverandre. En 15 år gammel gutt ble livstruende skadet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer