Ungdom får levert smuglersprit på døra

Vestkantfenomenet med egne sprittaxier som leverer smuglersprit hjem til ungdom, har spredt seg til andre steder i landet. Politiet ber foreldre ta en alvorsprat med barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette startet på vestkanten, og har nå spredt seg. Vi har fått meldinger om at dette også skjer flere andre steder i landet. De finner seg et marked der det er et marked, sier politioverbetjent Hanne Persson ved Majorstua politistasjon i Oslo til Dagsavisen.

Politiet i Oslo har nå begynt å bruke foreldremøter på ungdomsskolene til å advare foreldre mot sprittaxiene.

- Det er viktig at foreldrene får vite hvor enkelt det er for de unge å skaffe sprit. De må ta en alvorsprat med sine barn om hvor farlig dette er, sier Persson.

Hun viser til at ungdom har vært åpne overfor politiet og vist fram mobiltelefoner hvor det er lagret ett eller flere telefonnummer til sprittaxier. Det er et velkjent fenomen blant unge å spre telefonnumrene videre, advarer Persson.

Sprittaxiene er biler som kjøres av personer fra østeuropeiske land. De leverer overalt etter å ha blitt oppringt for avtale om tid og møtested.

- Vi er sjokkert over rusbruken blant vestkantungdommen. De er ofte trendsetterne, og vi ser nå at de er villige til å bruke mye rusmidler, både sprit, marihuana og hardere stoffer. Dette må foreldrene være på vakt overfor, sier Persson.

(NTB)