SOSIALE: Sigrid (17), Sarah (16) og Victoria (17) bruker sosiale medier på forskjellige måter, men er enige om at gamlisinntoget på Facebook gjør det mindre attraktivt i motsetning til Instagram og Snapchat. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SOSIALE: Sigrid (17), Sarah (16) og Victoria (17) bruker sosiale medier på forskjellige måter, men er enige om at gamlisinntoget på Facebook gjør det mindre attraktivt i motsetning til Instagram og Snapchat. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Ungdom flykter fra Facebook

Instagram det mest populære sosiale nettstedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en undersøkelse utført av analysebyrået Piper Jaffray kommer det fram at Facebook ikke lenger er det mest populære sosiale nettstedet blant ungdom.

Spørreundersøkelsen, som gjennomføres to ganger årlig blant 5000 amerikanske tenåringer, viser at 30 prosent av ungdommene foretrekker bildetjenesten Instagram.

- Vi så Instagram ta over og bli det mest foretrukne sosiale nettstedet. Interessenivået til Facebook har gått fra 27 prosent til 23 prosent, Twitter fra 31 prosent til 27 prosent, og Instagram fra 27 prosent til 30 prosent, sier senioranalytiker og daglig leder Gene Munster i Piper Jaffray til Cnet.

- Jeg er mest på Instagram, for der er det lettere å vise hva jeg gjør. Nå er jeg på cafe, nå tar jeg sol, nå møter jeg Sigrid. Jeg bruker mer og mer Snapchat. Facebook brukte jeg mest før, sier Sarah (16).

Bruker fortsatt Facebook Dagbladet møter de tre venninnene Sigrid (17), Sarah (16) og Victoria (17) utenfor Oslo City. De forteller at de bruker sosiale medier på forskjellige måter, men er enige om at «gamlisinntoget» på Facebook gjør det sosiale nettverket mindre attraktivt i motsetning til Instagram og Snapchat.  

- Jeg bruker Facebook, men jeg har en utdatert telefon som koster 300 kroner. Hadde jeg hatt en smarttelefon, så hadde jeg sikker brukt Instagram. Jeg er ikke så opptatt av sosiale medier, sier Sigrid (17).

- Jeg bruker både Facebook og Instagram, men er nok mest på Facebook. Der er det bedre å holde kontakt med folk og flere muligheter enn på Instagram, sier Victoria (17).

Ifølge de tre veninnene, er det foreldrenes inntog på sosiale medier som gjør at interessen synker.

- Når læreren legger deg til på Facebook, så er det litt flaut, men man kan jo ikke si nei, sier Sigrid.

20 milliarder bilder Instagram passerte 25. mars i år 200 millioner brukere, en dobling fra samme tidspunkt i fjor. Siden bildetjenesten ble startet i 2010 har det blitt delt over 20 milliarder bilder.

- Når de voksne flytter til Instagram, så flytter vi videre. Vi må jo få ha litt privatliv på nettet, sier Victoria.

- Vi må ha vår egen greie, sier Sarah.

Heldigvis for Facebookgrunnlegger Mark Zuckerberg, eier selskapet hans også Instagram og kan ifølge analysebyrået både hente ut annonsekroner og nå ut til målgruppen via bildetjenesten.