Ungdom inngikk selvmordspakt om å krasje med trailer

Fengselsstraff etter mislykket selvmordsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) To ungdommer på 17 og 18 år hadde inngått en selvmordspakt om å frontkollidere med en trailer. I stedet traff de en personbilfører, som i etterkant har fått store psykiske problemer, skriver Adressa.no.


En natt i fjor vår satte ungdommene kursen mot en bil som kom imot inne i Innfjordtunnelen i Rauma mens de holdt hverandre i hendene.

Føreren av den andre bilen skjønte hva som var i ferd å skje og svingte helt inntil fjellveggen og opp på kanten som ligner et smalt fortau. Han unngikk dermed en ren kollisjon front mot front.

Verken 17-åringen eller 18-åringen ble fysisk skadet. Føreren i den andre bilen pådro seg ribbensbrudd, og sliter ellers med store psykiske plager. Han er fortsatt fullt sykmeldt, nesten ett år etter ulykken, skriver Adressa.no.

Ingen av ungdommene erkjenner å ha kjørt bilen. Begge har hevdet de ikke hadde til hensikt å skade andre som følge av kollisjonen, og at de derfor var enige om å kollidere med en møtende trailer.

Frostating lagmannsrett har dømt den nå 19 år gamle ungdommen til fengsel i 30 dager og 360 timer samfunnsstraff. 18-åringen slipper unna med 360 timer samfunnsstraff.

Ungdommene er også dømt til å betale 25 000 kroner til personbilføreren. Begge erklærte at de vedtok dommen for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.