PATRULJEN PÅ PLASS: LO-leder Roar Flåthen møtte Elin Karlsson (25), Joanna Andersson (21) og Abdul Warsame (30) på Aker Brygge for å fortelle om arbeidsrettigheter. Årets Sommerpatrulje har begynt sitt arbeid, og vil iløpet av sommeren besøke 5500 arbeidsplasser. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
PATRULJEN PÅ PLASS: LO-leder Roar Flåthen møtte Elin Karlsson (25), Joanna Andersson (21) og Abdul Warsame (30) på Aker Brygge for å fortelle om arbeidsrettigheter. Årets Sommerpatrulje har begynt sitt arbeid, og vil iløpet av sommeren besøke 5500 arbeidsplasser. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

Ungdom jobber for 18 kroner timen

Nå skal LO-sjef Roar Flåthen jakte på useriøse arbeidsgivere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Nå ønsker LO å straffe useriøse arbeidsgivere.

—Vi er opptatt av ungdom ikke skal utnyttes. Er det ordentlige forhold her, da?, spør LO-leder Roar Flåthen restaurantmedarbeiderne Elin Karlsson (25), Joanna Andersson (21) og Abdul Warsame (30).

Sola skinner, og sommergjestene har inntatt Aker Brygge.

Flåthen er ute på LO?s første sommerpatruljebesøk, og det på restauranten TGI Fridays.

- Det er veldig bra her. Vi har kontrakter, og det er viktig for oss å føle oss trygge. Men det er fint å vite at noen bryr seg, sier Elin til Flåthen.

For 25 året på rad skal LO s sommerpatrulje ut for å passe på at unge arbeidstakere får sine rettigheter ivaretatt på arbeidsplassen.

Årlig besøker Sommerpatruljen 5500 arbeidsplasser, og ved om lag 1000 av dem avdekkes klare brudd på arbeidsmiljøloven.
18 kroner timen I fjor sommer ble det avdekket 964 brudd på arbeidsmiljøloven, og 390 arbeidsplasser ble meldt inn til Arbeidstilsynet.

I fjor fikk LO tips om ansatte ved et firma på Gardermoen hvor tre sommervikarer jobbet 63 timer på tre dager, samt om utenlandske gjestearbeidere som var innkvartert i hundehus.

- Ei jente ringte meg i går og fortalte at hun fikk 18 kroner i timen. Det er bare et eksempel. Jeg har sluttet å bli overrasket, forklarer Robert R. Hansen, i LO s Sommerpatrulje.

- Mange arbeidsgivere er uforskyldt dumme eller uforskyldt slemme. De har ikke tatt seg bryet med å sette seg inn i reglene eller så bryr de seg ikke.

- Det er frustrerende at vi ikke har noen sanksjonsmuligheter overfor useriøse arbeidsgivere. Uten straff er lett å bli maktesløse. Lovverket burde styrkes for å bedre situasjonen for ungdom i arbeidslivet, mener han. 20 prosent bryter loven LO-lederen mener at arbeidsgiverne også må skjerpe seg:

—Jeg mener det å ikke gi arbeidskontrakter er uakseptabelt og umoralsk. Arbeidsgivere må forholde seg til norsk standarder, og gi ungdom en positiv innfallsvinkel til arbeidslivet. Men han mener også at arbeidstakerne bør passe på sine rettigheter:

- Vi ser ofte at unge tar det de får av arbeid. Når det ikke er ordnet forhold på arbeidsplassen er sjansen stor for at man ikke får rettighetene sine, og at man blir utnytta. Hvis man ikke selv reagerer er man prisgitt arbeidsgivers holdning, og den er ikke alltid like god som den bør være, forklarer Flåthen.

—Tør å still krav til arbeidsgiver! Dilemmaet er at du kanskje ikke får jobben, men da kan du sile ut useriøse arbeidsgivere, er hans råd til ungdom som skal ut i arbeidslivet i sommer.
Still krav Ifølge LO må unge arbeidstakere være obs på dette:

•Manglende arbeidskontrakter, ingen overtidsbetaling eller regulert arbeidstid.

•«Solvakter» — Er det regn må arbeidstaker gå hjem uten lønn eller ikke komme på jobb, er det pent vær kan arbeidsdagen strekke seg over langt over normert arbeidstid.

•Mangelfull opplæring. Unge arbeidstakere under 25 år har 50 prosent større sjanse for å bli utsatt for arbeidsulykker enn alle andre arbeidstakere.