Ungdom jobber for 18 kroner timen

Nå skal LO-sjef Roar Flåthen jakte på useriøse arbeidsgivere.

PATRULJEN PÅ PLASS: LO-leder Roar Flåthen møtte Elin Karlsson (25), Joanna Andersson (21) og Abdul Warsame (30) på Aker Brygge for å fortelle om arbeidsrettigheter. Årets Sommerpatrulje har begynt sitt arbeid, og vil iløpet av sommeren besøke 5500 arbeidsplasser. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
PATRULJEN PÅ PLASS: LO-leder Roar Flåthen møtte Elin Karlsson (25), Joanna Andersson (21) og Abdul Warsame (30) på Aker Brygge for å fortelle om arbeidsrettigheter. Årets Sommerpatrulje har begynt sitt arbeid, og vil iløpet av sommeren besøke 5500 arbeidsplasser. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Nå ønsker LO å straffe useriøse arbeidsgivere.

—Vi er opptatt av ungdom ikke skal utnyttes. Er det ordentlige forhold her, da?, spør LO-leder Roar Flåthen restaurantmedarbeiderne Elin Karlsson (25), Joanna Andersson (21) og Abdul Warsame (30).

Sola skinner, og sommergjestene har inntatt Aker Brygge.

Flåthen er ute på LO?s første sommerpatruljebesøk, og det på restauranten TGI Fridays.

- Det er veldig bra her. Vi har kontrakter, og det er viktig for oss å føle oss trygge. Men det er fint å vite at noen bryr seg, sier Elin til Flåthen.

For 25 året på rad skal LO s sommerpatrulje ut for å passe på at unge arbeidstakere får sine rettigheter ivaretatt på arbeidsplassen.

Årlig besøker Sommerpatruljen 5500 arbeidsplasser, og ved om lag 1000 av dem avdekkes klare brudd på arbeidsmiljøloven. 18 kroner timen I fjor sommer ble det avdekket 964 brudd på arbeidsmiljøloven, og 390 arbeidsplasser ble meldt inn til Arbeidstilsynet.

I fjor fikk LO tips om ansatte ved et firma på Gardermoen hvor tre sommervikarer jobbet 63 timer på tre dager, samt om utenlandske gjestearbeidere som var innkvartert i hundehus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer