Ungdom lærer som aldri før

Steinfeldts utsagn vitner om en kulturkollisjon mellom generasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hans Wilhelm Steinfeldt snakker om dagens ungdom og dens virkeligheter. Om gutten eller jenta på bussen med ipod og sms, om internett, informasjonsalderen og om kunnskap.

Det er nettopp i alt dette han tar feil. I dag lærer ungdom som aldri før.

Vi kan studere nesten så lenge vi vil, på hva vi vil. Eller vi kan velge å ikke studere og heller jobbe.

Hva vet egentlig Hans Wilhelm om jenta eller gutten på bussen? Kanskje hører de på siste nyheter på podcast, kanskje studerer de et klassisk stykke på vei til en eksamenskonsert. Kanskje er all den febrilske meldingsstrømmen egentlig et forsøk på å få seg en jobb så man slipper å slite seg igjennom den økonomiske hverdagen.

Matte snakker han om, blodtåka som følger når lærerene ser en andregradsligning. Ingen av lærerene jeg har hatt i matte kan beskrives på den måten. De overrasker meg faktisk med en masse kunnskap om ikke bare matten, men også hendelser, oppfinnelser og masse annet rart som gjør at matte virker artig igjen. Men kom ikke å si at pugging av andregrads formler og cosinus er artig.

Jeg tror kanskje artikkelen til Steinfeldt vitner om en kulturkollisjon, et generasjonsskifte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.